Ολοκλήρωση Ψηφοφορίας για το νέο τουριστικό σήμα του προορισμού Πρέσπες στο πλαίσιο του έργου BorPres

6 Σεπτεμβρίου 2023
13:11
Κανένα σχόλιο

 

Μετά από δημόσια ανοικτή διαβούλευση / ψηφοφορία με σημαντική συμμετοχή από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, ο Προορισμός των Πρεσπών διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο, δυναμικό σήμα που οπτικοποιεί σημαντικά στοιχεία του τόσο μοναδικού αυτού τόπου. Συνοπτικά, η διαδικασία διαβούλευσης:

  • Διαδικτυακή δημόσια ψηφοφορία, ανοικτή σε όλους που προωθήθηκε με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Linkedin) στα ελληνικά και στα αγγλικά, και με στοχευμένα e-mail.
  • Περιλάμβανε περιεκτική αναφορά σε βασικά χαρακτηριστικά του Προορισμού και ευρήματα της μελέτης.
  • Σε ψηφοφορία τέθηκαν τέσσερις διαφορετικές προτάσεις σήματος με αγγλικό λογότυπο (brand name “PRESPA”).
  • Κάθε πρόταση συνοδευόταν από λέξεις / έννοιες – κλειδί που επεξηγούσαν το λόγο που προτείνεται κάθε σήμα.
  • Το επιλεγμένο σήμα συμπληρώθηκε με την εκδοχή του στις γλώσσες των κύριων χωρών αναφοράς (Ελλάδα και Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).

Η διαδικασία σχεδιασμού και επιλογής του νέου Τουριστικού Σήματος εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου BorPres του προγράμματος Interreg IPA CBC Greece – Republic of North Macedonia, με επικεφαλής δικαιούχο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Αποτελεί κομβικό στάδιο του παραδοτέου της ολοκληρωμένης μελέτης Ταυτότητας Προορισμού (Destination Branding) νέας γενιάς, που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό της Τουριστικής Πρότασης και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής, και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας στη δημόσια διαβούλευση / ψηφοφορία.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: https://borpresproject.eu/

Επικοινωνία:   Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Έξυπνης Εξειδίκευσης και Καινοτομίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τηλ. 2461052726, email. [email protected]

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.