kozan.gr: Xύτρα ειδήσεων: Δε φταίει ο “στραβός γιαλός” για το χθεσινό φιάσκο – και για πολλά άλλα – Λάζαρε!

14 Σεπτεμβρίου 2023
09:05

 

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και επειδή σε τέτοια θέματα ΟΛΟΙ, τουλάχιστον όσοι τολμούν, θα πρέπει να παίρνουν σαφή και ξεκάθαρη δημόσια θέση, αφού προηγουμένως αξιολογήσουν με προσοχή γεγονότα και στοιχεία, είναι προφανές πως οι ευθύνες για το χθεσινό φιάσκο με τη μη διεξαγωγή του αγώνα κυπέλλου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κοζάνης με την αντίστοιχη του Ηρακλή στο ΔΑΚ Κοζάνης, βρίσκονται αποκλειστικά στην πλευρά του Δημάρχου Κοζάνης και των συν αυτώ. Διότι ασχέτως για το ποιος έχει δίκιο μεταξύ της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης, στο κρίσιμο κι επίμαχο σημείο που προκύπτει από τις ανακοινώσεις τους, αν δηλαδή με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η αρχική άδεια λειτουργίας – από το 2005 – του ΔΑΚ  Κοζάνης, μετά από διαδοχικές ανανεώσεις βάσει νομοθεσίας,  βρίσκεται σε ισχύ έως σήμερα  ή δε βρίσκεται σε ισχύ από το 2017 (όπως υποστηρίζει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας) και στις δύο περιπτώσεις ο βασικά εκτεθειμένος κι απόλυτα υπεύθυνος είναι ο Δήμος Κοζάνης. Στη δεύτερη περίπτωση είναι ξεκάθαρο γιατί αλλά και στην πρώτη (περίπτωση) την οποία επικαλείται η Δημοτική Αρχή ως άλλοθι ρίχνοντας τις ευθύνες, για τη μη διεξαγωγή του αγώνα, εμμέσως πλην σαφώς στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας,  ξεχνά(;) πως στον ίδιο νόμο που επικαλείται αναφέρεται:  “Οι αθλητικές εγκαταστάσεις των ομάδων Β1, Β2, Γ1, Θ1 και Ι (υπαίθριες εγκαταστάσεις) με χωρητικότητα πάνω από 2.000 θεατές και των ομάδων Γ2, Δ, Ε1, Ε2, ΣΤ, Θ2 και Ι (κλειστές εγκαταστάσεις), οι οποίες καταλαμβάνονται από την παρούσα απόφαση περί παράτασης της άδειας λειτουργίας τους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας σε ισχύ, λειτουργούν χωρίς την παρουσία θεατών, έως την έκδοση του πιστοποιητικού αυτού”. Άρα, ακόμη κι αν διεξαγόταν ο αγώνας αυτός θα γινόταν ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ, κάτι που “εντέχνως” δεν αναφέρει πουθενά στην ανακοίνωση του ο Δήμος Κοζάνης (δείτε εδώ). Άρα για τη Δημοτική Αρχή το θέμα ήταν να γίνει ο αγώνας (για να “ξεβγαίνει” από την υποχρέωση και τις ευθύνες) κι ας γινόταν και χωρίς φιλάθλους (κάτι δικαιολογίες που πληροφορηθήκαμε για “ελιγμούς” του Δημάρχου για να πέσει η χωρητικότητα κάτω από 2000 θεατές ώστε να δοθεί η δυνατότητα να υπάρξουν και φίλαθλοι, μόνο ως αστείες μπορούν να εκληφθούν και δείχνουν παντελή έλλειψη σοβαρότητας) .

Όταν, λοιπόν, αγαπητέ Λάζαρε, εσύ που καμαρώνεις σαν παγόνι, ότι όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεσαι στο τιμόνι του Δήμου Κοζάνης έγιναν “πράματα και θάματα”  αλλά δεν έχεις φροντίσει η σημαντικότερη και μεγαλύτερη αθλητική δομή της περιοχής να διαθέτει πιστοποιητικό πυροπροστασίας, εν έτει 2023, τότε ό,τι και να πεις ό,τι και να κάνεις για να μπαλώσεις τα “αμπάλωτα”, είναι περιττό κι ανούσιο. Όταν στα “μικρά”, μετά από τόσα χρόνια, δεν έχεις καταφέρει να δώσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ λύση, χωρίς ελιγμούς & άλλοθι και την ίδια στιγμή μιλάς για την Κοζάνη ως “Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη”, έως το 2030,  μόνο ως ανέκδοτο (και μάλιστα κακό) μπορούν να εκληφθούν οι υποσχέσεις σου. Διότι και σ’ αυτή την περίπτωση της “Κλιματικά ουδέτερης κι έξυπνης πόλης” το μόνο που επιχειρείς και σε ενδιαφέρει να προσφέρεις στους πολίτες είναι  «άρτος και θεάματα». Διότι Λάζαρε, η Κοζάνη, μπορεί, κάποια στιγμή, να αποκτήσει τον τίτλο της έξυπνης πόλης, όμως με τέτοιες πρακτικές και φιλοσοφία όπως η δική σου, ο τίτλος αυτός θα είναι ψευδεπίγραφος, κάτι αντίστοιχο μ’ έναν αγώνα χωρίς φιλάθλους.

Η Χύτρα

32 σχόλια

    • Γιατί φίλε του Λάζου δεν καταλαβαίνεις; Δεν έχει πυροπροστασία το γήπεδο. Πηγαίνουμε στο γήπεδο και τα παιδιά μας τόσα χρόνια και κινδυνεύουν όλοι. Επίσης όταν μας δείξει την άδεια ο Λάζος το συζητάμε..

    • Η διαφορα του ειναι η εξης:
      Ο Μαλούτας είναι αποτελεσματικός όταν δουλεύει αλλά δε δουλεύει. Δηλαδή δουλεύει τον κόσμο.
      Ο Κασαπίδης είναι αναποτλεσματικός αλλά δουλεύει χωρίς να φέρνει αποτέλεσμα με πολλές υπερβολές. Δηλαδή δουλεύει το ευατό του και τον κόσμο μαζι.

      Το βραβείο ανικανότητας το μοιράζονται και οι δυο εξίσου για αυτό πρέπει να φύγουν και οι δύο.

  • Για το ΔΑΚ υπεύθυνος είναι ο Δήμος.Και μόνο. Για την άδεια είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια ή καλύτερα να πούμε οι μόνιμοι υπάλληλοι της Περιφέρειας που έχουν στρογγυλοκαθίσει στις καρέκλες τους γιατί κανείς δεν μπορεί να τους κουνίσει;Δική τους αρμοδιότητα να υπενθυμίζουν για την άδεια τον Δήμο.Για όλα τα στραβά ο Περιφεριάρχης φτάιει;

    • ΑΛΉΘΕΙΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ -ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ- ΤΟΝ ΙΔΙΟΤΗ ΚΛΠ ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ Η ΆΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ.

  • Μην ανησυχείς!!!! Ο δήμαρχος είναι πονηρός έκανε την συνεργασία με τον Αγάπιο για να λύση το κενό που έχει στον αθλητισμό…. Ερε γέλια….

  • Και οι δύο πλευρές έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση.
    Αυτοί ούτε τα κορδόνια τους να δέσουν δεν μπορούνε κι εσύ λαέ περιμένεις ν΄ αλλάξει κάτι…

  • δημαρχε και περιφεριαρχα ειστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ … ΑΝΙΚΑΝΟΙ με τόνο !! θα ελεγα άχρηστοι αλλα εχω γνωρισει και 2-3 αχρηστους που κανανε και δυο πραγματα

  • Για τον Δήμο και την Περιφέρεια δεν θα σχολιάσω καν, διότι έχουν επιβεβαιώσει πάμπολλες φορές ποσό ανίκανοι είναι. Η ομάδα της Κοζάνης πάντως έχει σοβαρό πρόβλημα στο επικοινωνιακό κομμάτι. Είναι απαράδεκτο να μαθαίνουμε τα νέα που αφορούν την ομάδα από ιστοσελίδες άλλων πόλεων. Όπως πέρυσι έτσι φέτος.

  • Μπρε μπρε και ενα ..γομαρι εεε θελω να πω μια γομαρα!!!!!Αυτον θετε για δημαρχο ποιος σας φταιει αραγες?;:;? Ω παιδες Αθηναιοι εεε σουρδαιοι…..τα 52 χωρια τι σας φταινε σουρδοπουλια,εσεις δεν αλλαζετε …..

  • Δημος και περιφερεια Αχρηστοι εκ του Αποτελεσματος

    Ανικανοι για απλα θεματα, που να μας μπανε και καποια βηματα ΜΠΡΟΣΤΑ

  • ας μας πουν ένα έργο που έκαναν για την Κοζάνη αυτά τα χρόνια είναι ντροπή και κρίμα να ξαναβγούν αυτοί οι άνθρωποι

  • Επειδή κάποιο δεν θέλουν να κάνουν την δουλεια τους, εκτός από το να Βαράνε κόσμο στην καλαμιά, δεν πρέπει να γίνονται αγώνες

  • Επειδή μιλάμε για αθλητισμό και για το γήπεδο.
    Ρωτάω το ταρτάν πότε φτιαχθηκε; Γιατί χάλασε αμέσως και σε αρκετά σημεια; Υπάρχει δικαιολογία για τη γρήγορη φθορα; σε ένα εξάμηνο δεν θα έχει μείνει τίποτα, θα έχει ξηλωθει όλο. Οπότε ποιος παρέλαβε το εργο; Υπεύθυνος και εργολάβος με δικά τους χρήματα να το ξαναφτιάξουν.

  • Αχρηστίλα σε όλο της το μεγαλείο !Κι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν την ψήφο μας ?Έπρεπε ήδη να έχουν φύγει όλοι οι υποψήφιοι από το συνδυασμό του άχρηστου ! Ας έρθουν να ζητήσουν ψήφο . Ε ρε μαύρο που θα φάτε !

  • Έτσι είναι αυτά ο κύριος πρόεδρος τις ομάδας της Κοζάνης είχε το μυαλά του στις επικείμενες εκλογές και πως θα χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του Δημάρχου που χρόνος για το γήπεδο

  • Δηλαδή ο αγώνας δεν έγινε γιατί δεν υπήρχε πιστοποιητικό πυροπροστασίας ή επειδή η αστυνομία δεν ήθελε να διαχειριστεί τους οπαδούς της φιλοξενούμενής ομάδας?
    Και μέχρι τώρα δηλαδή που διεξάγονταν αγώνες ,γιατί η περιφέρεια και η αστυνομία δεν πρόβαλαν αντιρρήσεις για την διεξαγωγή τους?

  • Έρχονται οι εκλογές μαύρο μαύρο μαύρο ούτε απ’ έξω ξανά με Λάζο.Κοντα σιμά τα Γιάννενα να μας αδειάσετε την γωνία.

  • Ωραία τα θέτεις χύτρα.
    Μπορούμε να γράψουμε δεκάδες σελίδες και για την εξόχως αποτυχημένη διοίκηση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αλλά πάντα, όσες κι αν είναι, θα ωχριούν μπροστά στην επιτομή της αποτυχίας που είναι η αποτυχημένη διοίκηση της πόλης που ανακηρύχθηκε η χειρότερη πόλη πρωτεύουσα νομού της χώρας στην Ελλάδα, ήτοι του Δήμου Κοζάνης.

  • Οι ικανότητες αυτού που προισταται του Δήμου είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια δηλ αν δεν ήταν ο Πάρις πιθανόν να μην υπήρχε πολιτικά ,είτε αρέσει είτε όχι
    Εκείνο όμως που προβληματίζει είναι γιατί οι πολίτες ψηφίζουν για πολλά χρόνια αυτούς που δεν μπορούν να προσφέρουν η ότι μπορούσαν το προσφεραν
    Ποιος έχει την ευθυνη,
    Η απάντηση εύκολη δεν χρειάζεται να έχεις το IQ του Αϊνστάιν η άλλων μεγαλων

  • Όλοι εσείς τα γερά μολύβια, όπως τώρα, πού μιλάτε με απαξιωτικο τρόπο,ως πολυξεροι,για τον Κασαπιδη και τον Μαλουτα,μιλούσατε μετά την τραγωδία των Τεμπών και για τον πρωθυπουργό κ.Μητσοτακη ,διαψευστικατε παταγωδώς από τον ελληνικό λαό!!!

  • Σε εκείνη τη γειτονιά τίποτα δεν είναι σωστό, το γήπεδο χωρίς άδεια, το κολυμβητήριο δεν λειτουργεί χρόνια τώρα, για τη βιβλιοθήκη δεν ξέρω και το πάρκο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι