kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Δυσοίωνο το μέλλον της “Ενότητας” …εκτός εάν

18 Οκτωβρίου 2023
07:04

Πολλοί αναρωτιούνται αν η “Ενότητα”, μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη στις εκλογές, που σηματοδοτεί και το αυτοδιοικητικό τέλος του επικεφαλής της κι απερχόμενου Δημάρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα, μπορεί να έχει συνέχεια. Κανείς δε μπορεί να είναι βέβαιος τι θα συμβεί, όμως βλέποντας τα πρόσωπα που εκλέγονται από την “Ενότητα” στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αλλά ακόμη κι όσα θα συμμετείχαν στην περίπτωση που ο εν λόγω συνδυασμός κέρδιζε τις εκλογές, καταλαβαίνει, εύκολα, πως κανένα απ’ αυτά, για διαφόρους λόγους, σε κάθε περίπτωση, δεν έχει το πολιτικό βάρος να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που, καταρχάς, θα μπορούσαν να διατηρήσουν συμπαγή αυτή τη μεγάλη ομάδα που δημιουργήθηκε, να εμπνεύσει “νέο κόσμο” ώστε να ενσωματωθεί σ’ αυτή (την ομάδα) αλλά και τέλος να δημιουργήσει προοπτική νίκης. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η Ε. Κοϋμτζίδου που “έμεινε” με την πρωτιά, εκτός από τ΄ότι, όλα αυτά τα χρόνια, δε ξεχώρισε ούτε έβαλε την προσωπική της σφραγίδα της σε κάποιο από τα πόστα που υπηρέτησε, ταυτοχρόνως είναι κι ένα πρόσωπο που με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο της δημιούργησε αρκετές αντιπάθειες εντός των “τειχών”. Από την άλλη πλευρά κι ο Ζ. Μάρας του οποίου τ’ όνομα ψιθυρίστηκε  στην προσπάθεια – αγωνία κάποιων να βρουν έστω και κάποιον να αναλάβει τα “ηνία”, σ’ αυτή την πρώτη τετραετία συμμετοχής του στα κοινά, κινήθηκε σε επίπεδα κάτω του μετρίου, είχε, πέραν των αρμοδιοτήτων του, ελάχιστες, γενικότερες τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο κι εν κατακλείδι η παρουσία του κρίνεται “άνευρη” και δε δείχνει, να συγκεντρώνει ή έστω σε εκκολαπτόμενο βαθμό, στοιχεία, ενός ηγέτη.  Αν υπήρχε ο Κ. Κυριακίδης κι η Ν. Τουμπουλίδου σαφώς και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, εκτός αν κάποιους από τους δύο (πολύ δύσκολο για τον πρώτο), επιστρέψει για να αναλάβει την “τύχη” της “Ενότητας”.

Η Χύτρα

27 σχόλια

    • Ο Κυργιακιδης απουσιάζει σχεδόν δυο χρόνια και η Αγαπη του κόσμου παραμένει και δυναμώνει.
      Τον έψαχναν πολλοί στις εκλογές. Αισθητή η απουσία του σε πολλά εππιπδεα.
      Ήταν αυτός που έδινε πνοή, δύναμη και αυτοπεποίθηση στην ομαδα.
      Και περηφάνια κακά τα ψέματα.
      Αρε Κωστα λείπεις..

      • Αυτά να τα ακούν και να τα βλέπουν κάποιες υποψήφιες που 5 χρόνια τώρα στη θέση που ειταν την οφείλουν στον Κυριακίδη και το ευχάριστο της ειτανε να τον σικοφαντει να κατηγορεί και να σπέρνει διχόνοια μέσα στο χωριό της αλλά η σιωπή και η απαξίωση ειταν η καλύτερη απάντηση το πείραν το μάθημα τους κάποιοι ο κόσμος ξέρει τις αξίες του καθενός και έκρινε με την ψήφο του

  • Αν ο Κουκουλοπουλος αποσύρει το “ενδια φέρον” του από την παράταξη που δημιούρ γησε και έδινε μέχρι και σήμερα τις νίκες στην Ενότητα,αποσύρει το ενδιαφέρον του,κανένας από τους συμμετέχοντες σ’ αυτήν δεν θεωρείται ικανός να ηγηθεί αυτης
    Το σύστημα τελειωσε,ο δε σημερινός υπευθυνος απλά εκμεταλλεύτηκε το ενδιαφερον

    • Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
      ΥΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΗΜΟ
      ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ,ΤΟΥΜΠΟΥΛΙΔΟΥ,ΚΟΥΙΜΤΖΙΔΟΥ,ΜΗΤΛΙΑΓΚΑΣ
      ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ,ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
      ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ
      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
      ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ‘ΥΛΙΚΑ’ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΕ
      ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

  • Κοροϊδεύατε τον μαλουτα μπρε μπρε…εδώ τώρα με τον κοκκαλιάρη να δείτε τι θα γίνει!!! Όλη η μόρφωση και η γνώση θα εμφανιστεί στον δήμο!! Όσο για το καινούργιο δημοτικό συμβούλιο…”αφρόκρεμα; τη; κοινωνίας”…περαστικά σας Κοζανίτες!!!

    • Να δεχθώ ότι είναι έτσι. Τι πάθαμε με τους μορφωμένος της ενότητας δεν το βλέπεις? Διαλυμένος είμαστε το πολύ πολύ να είμαστε το ίδιο χωρίς όμως αλαζονεία και χωρίς ο δήμος να θεωρείται κτημα κάποιων επί 28 χρόνια.

  • Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει τον δρόμο της αναδιοργάνωσης τής ομάδος.
    Αυτοί πού φύγανε προφανώς είχανε τούς λόγους τους.
    Τώρα βλέπεις τι έχεις, πως μπορείς να κάνεις την ομάδα καλύτερη και προχωράς.
    Δεν πρέπει να βλέπεις μόνο τους 7 εκλεγμένους αλλά το σύνολο της ομάδας.
    Π.χ Ο γιατρός μπορεί;
    Ο κύριος Μυροφορίδης;
    Ο Γρηγόρης ο Τζουμερκιώτης;
    Ο Κάτανας ο Ηλίας πού έχει λειτουργήσει σε θέσεις ευθύνης και ηλικιακά είναι στον καταλληλότερο χρόνο μπορεί;
    Τα νέα άτομα και νέα πρόσωπα που υπάρχουν στην ομάδα έχουν την όρεξη να μπούνε μπροστά;
    Άρα είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα αλλά επιβάλλετε η ενότητα της ομάδας!!!!

    • Εδω πραγματικα γελας μ`αυτα που γραφεις.Το προσωπο που μπορει να ηγηθει,αν θελει, εχει το ονομα Νικολεττα.Γνωσεις,εμπειρια και αγαπη για τον συμπολιτη.

    • Αυτοι δηλαδή που δεν πήραν ψήφους ούτε για να εκλεγούν, είναι οι μελλοντικοί “δήμαρχοι”; Τωρα σοβαρά τα λέτε;

  • ειλικρινά ρε Κοζάν σε πάω ατελείωτα ότι σκέφτεται ο νοήμων άνθρωπος το λες εσύ είσαι πολύ σωστός σε παραδέχομαι συνέχισε αμερόληπτα να κάνεις κριτική και να λες και τα καλά

  • Σωστά!Αλλωστε η πόλη και ο σοφός της λαός,εξέλεξε νέους πολιτικούς ογκόλιθους,που κανείς στο μέλλον δε θα μπορεί να αντιμετωπίσει!!!

  • Νομίζω πως το πρόσωπο που θα μπορεί να δώσει κίνητρο σε εναν συνδυασμό που τελειώνει θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο μετριοπαθές αλλά και που δε θα έχει σχέση με το «παρελθόν» της ενότητας. Έχει δίκιο στην ανάλυση ο πιο πάνω. Πρέπει να δούμε ποιοι μπορούνε και αν θέλουν. Ο Κάτανας ο Ηλίας δίχως να έχει σχέση με τον συνδυασμό τους, έδειξε πως έχει δυναμική. Η Νικολέτα καλή αλλα συγκαταλέγεται και αυτήν στα παλαιά στελέχη. Για τον Μάρα είναι ένα ερωματικό, τζουμερκιώτης θαρρώ πως έκλεισε τον κύκλο του. Θελει χρόνο να βρει η ενότητα την περπατησιά της.

  • Εσυ που εγραψες αυτο το αρθρο θα εισαι αυτος που θα τρεχει στους δρομους πολυ συντωμα και θα αναζητα Μαλουτα και ΕΝΟΤΗΤΑ
    Εδω ειμαστε

  • Ένα κακό όνειρο που πέρασε ! Τα αποκαίδια δεν θα λάμψουν ! Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, που ξέχασε τόσα χρόνια που τον έχει !

  • Αγαπητή χύτρα, ο δικός πόθος και στόχος έχει ικανοποιηθεί. Η ενότητα αντιπολίτευση. Αν διαλυθεί ή όχι άσε να αποφασίσει αυτή. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

  • Μην ξεχνάτε εσείς της Ενότητας ότι και ο Κοκαλιαρης είναι παιδί της
    Συνεπώς και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έγινε και την διοίκησε,αλλά δεν τόλμησε τότε
    Αν δεν τολμήσει και τώρα εάλω η πολη

  • Τα συστήματα έχουν και όρια. Η ενότητα όσο υπήρχε ο Κυριακίδης και η τομπουλίδου ήταν ένας συνδυασμός που είχε δυναμική.Τα παραπάνω πρόσωπα όπως αποδείχθηκε πολλές φορές είχαν τη δυνατότητα να συλλέγουν αρκετές ψήφους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο σοφός λαός είδε δημοτικούς συμβούλους να αποκτούν περιουσιακά στοιχεία χωρίς να έχουν την οικονομική δυνατότητα. Όπως αποδείχθηκε από δημοσιεύματα αλλά και από κατάθεση ερώτησης στη Βουλή ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι.

  • Αναφερετε ονοματα ανθρώπων που δεν πήραν καν αρκετούς ψήφους με τον Μαλούτα, χωρίς να ξέρετε πως οι περισσότεροι εξ αυτών το μόνο που θέλανε είναι μια θέση και τους πειράζει που βγηκε δήμαρχος ο Γιάννης γιατί αυτοί δεν θα τολμούσαν να κατέβουν υποψήφιοι. Ηθελαν και μένανε στην σκιά του Μαλούτα. Φαντάσου πόσο απεγνωσμένος είναι καποιος για να μένει στην σκιά του Μαλούτα.

  • Ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει τα κότσια να ηγηθεί του συνδυασμού. Θέλει τόλμη, πρόγραμμα, ικανότητα, και προ πάντως ειλικρίνεια. Όποιος και αν έβγαινε δεύτερος στις εκλογές, θα κέρδιζε τον Μαλούτα. Ο κόσμος κουράστηκε από τα ίδια πρόσωπα, τόσα χρόνια. Η Νούλα Τουμπουλίδου για άλλη μια φορά δεν τόλμησε να ηγηθεί μιας ομάδας που θα έδινε νέα πνοή στον συνδυασμό. Ελπίζω να το ξανασκεφτεί. Με κατάλληλους συνεργάτες θα δώσει ελπίδα για κάτι νέο. Γιατί και εμπειρία έχει, και αγαπητή είναι στον κόσμο της πόλης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.