Σκυλακάκης: Λάθος επιλογή η Πτολεμαΐδα 5 για τη ΔΕΗ

15 Νοεμβρίου 2023
08:21

Στο περιθώριο του συνεδρίου του ΙΕΝΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα λάθους επιλογής τεχνολογίας με αποτέλεσμα η μονάδα να μην είναι ανταγωνιστική.

«Πρόκειται για ένα μη ανταγωνιστικό έργο και η ΔΕΗ δεν θα το κρατήσει» είπε.

Ο υπουργός μίλησε για μια τεράστια επένδυση που απαξιώθηκε πλήρως.

www.worldenergynews.gr

15 σχόλια

  • Τι λάθος επιλογή βρε το μόνο που εκλύει είναι υδρατμούς, τελευταία λέξη της τεχνολογίας, περνάς από το κέντρο Κοζάνης και Πτολεμαϊδας και βλέπεις μόνο συστάδες με λουκετιασμενα καταστήματα,που είναι οι επιχειρήσεις,που είναι οι δουλειές? Έχουν πάει όλα γύρω από Θεσσαλονίκη και Αθηνα.

  • Προφανώς σωστότερη πολιτική είναι η δημιουργία μονάδων παραγωγής ρεύματος απο φυσικό αέριο απο ιδιώτες οι οποιοι πουλάνε χωρίς συμβάσεις, ρεύμα εκμεταλλευόμενοι το Χρηματιστήριο ενέργειας που ρυθμίζει το 100% της αγοράς ρεύματος (στις υπόλοιπες χώρες ρυθμίζει κάτω απο 50%).

    Το γεγονός ότι το Φυσικό Αέριο είναι εισαγόμενο και η τιμή του διαρκώς μεταβάλλεται προς τα πάνω μετά το νέο χαράτσι της Βουλγαρίας με τα τέλη διελευσης και τη συμφωνία με την Τουρκία η Ελληνική Κυβέρνηση δείχνει να το αγνοεί…

    https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2217845/fysiko-aerio-kindynos-gia-trigono-toy-diavoloy-me.html

    https://www.capital.gr/epixeiriseis/3749566/mega-deal-3-13-dis-tis-capital-product-partners-tou-b-marinaki-gia-tin-agora-11-ploion-lng/

  • Τί λες βρε μη ανταγωνιστική Την κάνατε εσείς και Την απαξίωση της ΔΕΗ και όλη τής περιοχής.Οταν στην Γερμανία ανοίγουν τά Λιγνητορυχεια και γίνονται νέες Μονάδες Λιγνητη.

  • Η κυβέρνηση και ειδικότερα ο Μητσοτάκης είναι dealer των εταιρειών αερίου, των εφοπλιστών που το μεταφέρουν και των 5-6 ολιγαρχών που παράγουν ρεύμα.
    Από την άλλη έχει αποκλείσει του μικροπαραγωγούς από τη δυνατότητα να συνδεθούν στο δίκτυο του ΔΕΔΗΕ.
    Αυτά που λέει ο Σκυλακάκης είναι η επιβεβαίωση πως εκπροσωπούν συμφέροντα εφοπλιστών και εταιρειών αερίου. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγή ρεύματος από φυσικό αέριο είναι κατά 40% περίπου λιγότερες σε σχέση με τη χρήση λιγνίτη για αντίστοιχα. Αν συνυπολογίσουμε τη ρύπανση από τη διαδικασία εξόρυξης του αερίου και τη μεταφορά του με τάνκερ στην Ελλάδα, ο λιγνίτης μάλλον είναι πιο οικολογικός.

  • Ποιοι πιεσαν να γινει η Πτολεμαιδα 5;το λεει παραπανω ο προεδρος.Ας πληρωσουν αυτοι.Ποιοι δεν επετρεψαν το Φ.Α. να ερθει στη Δ.Μακεδονια,ενω περναει ο αγωγος απο αυτην;Αυτο πρεπει να μαθει ο λαος για να ξυπνησει.

  • Ενα ακομη κρεσεντο ανοησιας απο τους μετρ τους ειδους
    ποιους αλλους…φυσικα τις μπλε ακριδες του 41% που δεν ξερουν τι τους γινεται!

  • Λοιπόν, όλους αυτούς τόσα και τόσα χρόνια εμείς τους ψηφίζουμε, άρα λογικό είναι, να τους “τρώμε” στη μάπα.
    Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν;
    Ότι ΟΛΑ τα υπόλοιπα προηγούμενα έργα και συμφωνίες που έγιναν και ΟΛΑ που θα γίνουν, είναι σωστές “επιλογές”;
    Να σας πω εγώ; “ΟΧΙ”. “ΓΙΑΤΙ”;
    Να σας πω και γιατί, αν και ήδη το ξέρετε.
    Γιατί για τις περισσότερες από αυτές, αν όχι για όλες, η πρώτη και κυρία “μελέτη” που κάνανε και θα κάνουν είναι η εξής :
    Πόσα λεφτά θα μπορέσουν να χώσουν αυτοί και οι “μεγαλοκαρχαρίες” στην τσέπη τους και έτσι “επιλέγουν” το κάθε έργο και την κάθε συμφωνία, άσχετα αν είναι για το συμφέρον αυτής της χώρας και του λαού της

  • Και ακριβώς το ιδιο πάνε να εφαρμόσουν εξολοκλήρου και στην υγεία, μιας και ξέρουμε ότι έχει γίνει κατά το ήμισυ. Οπότε ετοιμαστείτε να αγοράζουμε την υγεία με το καντάρι και όποιος έχει.
    Δυστυχώς αυτοί είμαστε.

  • Ότι θέλει ο λαός αυτό γίνετε. Κάποτε φώναζαν όλοι, μολινση, μολινση…ε, τα έκλεισαν. Όταν ξεκίνησαν να κλείνουν το άλλαξαν το τροπάριο αλλά ψιφησαν ΝΔ. Καλά να πάθετε τώρα.

  • Μια χαρά τα λέει ο Σκυλακάκης. Εμείς με 41% τους δώσαμε την δυνατότητα να κάνουν και να λένε ότι θέλουν. Ας μην κλαιγόμαστε τώρα. Και για αυτούς που τους ψήφισαν και τώρα μετανιωσαν έχω να πω “δεν ξέρατε δεν ρωταγατε”. Οταν τα λέγαμε μας λέγατε γραφικούς. Ζήστε τώρα με κουπόνια και χωρίς δουλειές.

  • Ναι αλλά και το ότι παλιότερα μας τα μοίραζαν απλόχερα, ποτέ δεν αναρωτηθήκηκαμε που τα βρήκαν και τι ξεπούλησαν ή δανείστηκαν και μας τα δίνουν, απλά τα παίρναμε και χαιρόμασταν.
    Και όταν ήρθε η ώρα και είδαμε ότι χρωστάμε, μας ήρθε η κατραπακιά στο κεφάλι.
    Μην πάμε μακριά. Από τα παλιά χρόνια και από τον πιο μικρό ταξικά μέχρι τον πιο μεγάλο, εμείς οι Έλληνες πάντα, το προσωπικό συμφέρον και στο πάρε ήμασταν. Και κοιτάζαμε να εξαφανίσουμε με τον οποιοδήποτε τρόπο, οποιονδήποτε κοιτούσε το καλό αυτής της χώρας.
    Μας αρέσει δεν μας αρέσει, μια τάση και μάλιστα μεγάλη, αυτοκαταστροφής την έχουμε.
    Αν δεν αλλάξουμε προς το καλύτερο, ακόμα και στα πιο απλά και καθημερινά, φως στο τούνελ δεν θα δούμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.