kozan.gr: Mνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της έρευνας και του ψηφιακού μετασχηματισμού στην ιατρική και στην υγεία για την φιλοξενία δεδομένων και την παροχή υπολογιστικού χρόνου στο κέντρο δεδομένων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Βίντεο & Φωτογραφίες)

21 Νοεμβρίου 2023
16:10
Κανένα σχόλιο

Yπεγράφη σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 στο Γραφείο του Πρύτανη (Κτήριο Διοίκησης, Νέα Πανεπιστημιούπολη, ΖΕΠ Κοζάνης) Μνημόνιο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας τους στο πλαίσιο της έρευνας και της καινοτομίας. Μέσω του Mνημονίου, το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (BiHELab), το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Υγείας και Βιοϊατρικής Τεχνολογίαςκαι το Τμήμα Δικτύων και Επικοινωνιών, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θέτουν τις βάσεις για συνεργασία στο πλαίσιο της έρευνας και του ψηφιακού μετασχηματισμού στην ιατρική και στην υγεία για την φιλοξενία δεδομένων και την παροχή υπολογιστικού χρόνου στο κέντρο δεδομένων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το BiHELab του ΠΙ, το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Υγείας και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και το Τμήμα Δικτύων και Επικοινωνιών του ΠΔΜ καθώς και οι ερευνητές, οι Υποψήφιοι Διδάκτορες και οι φοιτητές του ΠΔΜ, για την περίπτωση υλοποίησης έργων που αξιοποιούν τις υποδομές του ΠΔΜ, προτίθενται να συνεργαστούν στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και του διαδικτύου των πραγμάτων για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των ιατρικών δεδομένων και των δεδομένων υγείας.

Τα αντικείμενα της συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων περιλαμβάνουν τους ακόλουθους άξονες:

  1. την ανάπτυξη μητρώων ασθενών, σε ασφαλές περιβάλλον νέφους, σε συμμόρφωση με το νέο γενικό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων νέφους
  2. την ανάπτυξη υποδομών για τη συλλογή δεδομένων μεγάλου όγκου μέσω φορέσιμων αισθητήρων και διαδικτύου των πραγμάτων
  3. την ανάπτυξη πλατφόρμας διαχείρισης και επεξεργασίας ιατρικών δεδομένων και δεδομένων υγείας μεγάλου όγκου
  4. την εφαρμογή μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης σε ιατρικά δεδομένα και δεδομένα υγείας μεγάλου όγκου με στόχο την δημιουργία μοντέλων ιατρικής ακριβείας και εξατομικευμένης ιατρικής
  5. την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών προς όφελος των ασθενών, των επαγγελματιών υγείας και των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας https://bihelab.di.ionio.gr/ https://biomed.ece.uowm.gr/
  6. την ανάπτυξη εφαρμογών τηλεϊατρικής για την φροντίδα ασθενών σε απομακρυσμένες περιοχές

Η συνεργασία στους παραπάνω άξονες αναμένεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, που θα προσφέρουν ασφαλή πρόσβαση των πολιτών στα δεδομένα υγείας τους, στην ιατρική ακριβείας μέσω κοινής υποδομής δεδομένων και στην ενίσχυση του πολίτη με ψηφιακά εργαλεία για την υγεία, την ευεξία και την φροντίδα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.