Καλλιόπη Βέττα: «Ο Ελληνικός Τουρισμός πρέπει να ενισχυθεί ώστε να υπάρξει αναδιοργάνωση, με στήριξη των ανθρώπων, της οικονομίας και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών»

13 Δεκεμβρίου 2023
11:52
Κανένα σχόλιο

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα παρευρέθηκε στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) στο Ωδείο Αθηνών, με θέμα «REFRAMING TOURISM».

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Ο Ελληνικός Τουρισμός και οι άνθρωποί του καλούνται να ανταποκριθούν μέσα σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, σε νέες προκλήσεις, προς όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της επιχειρηματικότητας.

Συνομιλώντας με τους φορείς του Τουρισμού, συνομολογήσαμε την ανάγκη να υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις και ειδικά προγράμματα προς τις τουριστικές επιχειρήσεις για τη στήριξη τους έναντι του αυξημένου ενεργειακού κόστους, την προώθηση της πράσινης μετάβασης, την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, την δικτύωση και ανάπτυξη συνεργειών, την επιχειρησιακή κατάρτιση και την επανεκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες.

Είναι αναγκαίο να ξεκινήσει ένας παραγωγικός διάλογος για τον βιώσιμο Τουρισμό της επόμενης μέρας με στόχο την υιοθέτηση ενός νέου τουριστικού μοντέλου που θα ικανοποιεί τους τουρίστες-καταναλωτές προστατεύοντας το περιβάλλον, εξασφαλίζοντας βιώσιμες θέσεις εργασίας και προωθώντας την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες.

Η βιωσιμότητα του Ελληνικού Τουρισμού και η προσαρμογή στις νέες ανάγκες και συνθήκες πρέπει να αποτελεί την διαρκή πυξίδα, σε πείσμα των πολιτικών που αντιμετωπίζουν τον κλάδο ευκαιριακά και ιδεοληπτικά»

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.