Το καλύτερο δώρο (Γράφει η Φανή Φτάκα)

30 Δεκεμβρίου 2023
02:44
Στην εκπνοή του 2023 αλλά και του ΟΑΠΝ (Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαιας του Δήμου Κοζάνης) που από το 2011 ως διάδοχος της παλιάς ΔΕΠΑΚ δημιουργήθηκε για να διαχειριστεί τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του Καλλικρατικού Δήμου Κοζανης, έλαχε στην Πανδώρα , σε μια από τις δομές διαχείρισης του ΟΑΠΝ, να επισφραγίσει αυτή την 11χρονη πορεία του Οργανισμού με μια μεγαλειώδη συναυλία μουσικής στην αίθουσα τέχνης !
Όσοι τυχεροί παρευρεθήκαμε εκεί απόψε, είδαμε κυριολεκτικά την απογείωση της Ιστορικής μας Πανδώρας, η οποία όταν ιδρύθηκε το 1902 αποτέλεσε και την πρώτη μπάντα Φιλαρμονικής στην τουρκοκρατούμενη ακόμα Μακεδονία!
Σήμερα το βράδυ στην αίθουσα τεχνης είχαμε τη χαρά να δούμε μια διαφορετική και καθολου συνηθισμένη εικόνα της Φιλαρμονικής στην 121ετη πορεία της! Την είδαμε να αλλάζει για λίγο ρότα και να συνεργάζεται για πρώτη φορά και με ερμηνευτή τραγουδιών!
Στην προκειμένη περίπτωση το ξεκίνημα έγινε με τη γνωστή ερμηνεύτρια έντεχνου τραγουδιού κ Καλλιόπη Βέττα, σ’ ένα ρεπερτοριο που θα το ζήλευαν πολλες μεγαλες φιλαρμονικές αφού το πρόγραμμα περιλάμβανε από Ellington και Ennio Morricone μέχρι Astor Piazzolla και Pedro Ayers Magalhaes αλλά και Nino Rota και Ben E. King και Robert W. Smith ! Χωρις να παραλείψει κομμάτια που περασαν στην ιστορια του ελληνικού τραγουδιού σαν το « Αν θυμηθείς τ’ όνειρο μου» του Μικη Θεοδωρακη ή την περίφημη «Μισιρλου» του Μιχάλη Πατρινού !
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο ήταν ότι η πρωτότυπη ενοργάνωση αρκετών μουσικών έργων σ’ αυτη την πρωτοποριακή συνεργασία της Πανδωρας με την ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα έγινε από τον μαθητή της Πανδωρας, Θεόδωρο Παπαβασιλείου!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ μαέστρο Νικο Χρυσοχόο γι’ αυτή τη μουσικη πανδαισία που μας προσφερες και μας ανέβασες ψηλά ,κανοντας μας για λίγο να ξεχάσουμε τα επίγεια και τις μικρότητες των ανθρώπων !
Ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσες, στην εκπνοη του 2023, να προσφέρεις εσυ και η Μπάντα μαζι με την κ Βέττα στην πόλη μας και η καλύτερη απάντηση σε όσες σειρήνες είδαν με μισό μάτι και με αρνητικά σχόλια την αλλαγή βάρδιας το 2016 στην καλλιτεχνικη διεύθυνση της
Πανδωρας!
Σ ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας ακομα μια φορά και ευχόμαστε μακροημέρευση στην Πανδώρα υπό την δικη σου εμπνευσμένη καλλιτεχνική καθοδηγηση !

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.