kozan.gr: Δήλωση του Παναγιώτη Ματιάκη, που αναλαμβάνει Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης από την ερχόμενη Δευτέρα: “Η ΔΕΥΑΚ είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Οι οφειλές των δημοτών προς τη ΔΕΥΑΚ αγγίζουν τα 32,5 εκ. ευρώ” (Βίντεο)

10 Ιανουαρίου 2024
20:03

Ο Δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης. Παναγιώτης Ματιάκης, που αναλαμβάνει Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης από την ερχόμενη Δευτέρα, μιλώντας σε σύσκεψη, στο Κοβεντάρειο, το βράδυ της Τετάρτης 10/1, μεταξύ των μελών της Δημοτικής Αρχής και των εκπροσώπων των Κοινοτικών Συμβουλίων, ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Η ΔΕΥΑΚ είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Οι οφειλές των δημοτών προς τη ΔΕΥΑΚ αγγίζουν τα 32,5 εκ. ευρώ” .

 

 

31 σχόλια

  • Εάν είμαι στα όρια της καταρρευσεις μειώστε τους μισθούς, διώξτε αυτούς τους υπαλλήλους που περισσεύουν και περισσεύουν πολλοί και φυσικά μαζέψτε τα χρωστούμενα . Αλλά πρώτα μειώστε δραστικά το κόστος λειτουργίας της δευακ.

    • πρώτα πρέπει να μαζευτούν τα χρέη κ να ξοφλήσει τα δικά της χρέη η δευακ. Εννοείται πως οι μισθοί πρέπει να είναι δημοσιοϋπαλληλικοί παντού κ σ’ όλες τις δεκο. Γιατί να παίρνουν δηλαδή διαφορετικές απολαβές;ποιοι είναι; τί κάνουν; εκτός από το να μας κοιτούν στραβά…

  • Να ερωτηθούν οι έμπειροι πως έφτασε το ποσό σε τέτοιο δυσθεώρητο ύψος και γιατί δεν έκαναν τίποτα και επίσης να καταθέσει η νέα δημοτική αρχή τι σκοπεύει να κάνει…

  • γιατι δεν το κοβεται σε οσους δεν πληρωνουν? Φυσικα θα πρεπει να στηριχτουν οι ευπαθεις αλλα για να μαζευτει τοσο χρεος σημαινει οτι καποιοι εκμεταλευονται καταστασεις και απλα δε πληρωνουν για να παρουν κατι αλλο. Αμα ειναι να μη πληρωνουμε και εμεις κια να αγορασουμε iphone να καμαρωνουμε. Αλλα μπαταχτσιδικα δε μαθαμε

  • Πρωτη κινηση:μειωστε τους μισθους των υπαλληλων στους μισθους των δημοσιων υπαλληλων.Ειναι δυνατον ο δ.ε.της δευακ να παιρνει περισσοτερα απο το γιατρο;Αν δεν ειναι ετσι δωστε τα μισθολογια της δευακ στη δημοσιοτητα για να μην λεει ο καθενας, οπως εγω τωρα, το μακρυ του και το κοντο.

  • Ετσι ακριβως αλλα ας κοψουν το νερο σε κατι μαγαζια κεντρου που χρωσταν κατι χιλιαδες ευρω και οχι σε καμια γιαγια που δεν εχει να φαει.

  • Θέλεις να διοικήσεις ;
    Πρόσεξε εκεί που πας θα χαθείς και δεν θα ξέρεις τι σου γίνεται
    Φόβου τους Δαναούς και δώρα φέροντες
    Να το θυμάσαι μην το ξεχάσεις ποτέ όσο θα είσαι κει

  • Πόσα χρωστάνε οι δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες; Εσείς τι μισθό θα έχετε σαν πρόεδρος; Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων που χρωστάνε; Δε θέλω ανακοινώσεις, στοιχεία και ονόματα θέλω σαν πολίτης. Υπάρχει κακοδιαχείριση; Εάν υπάρχει γιατί δεν ποτέ τα στοιχεία στην δικαιοσύνη;

  • Βγάλτε και καμιά λίστα με τους μεγαλοφειλέτες, να δούμε πόσο ευπαθείς είναι, γιατί όλοι οι συνεπείς νοιώθουμε κορόιδα. Με απλά μαθηματικά 32.500.000/67.000 οι κάτοικοι του Δήμου Κοζάνης = 485 χρέος ο καθένας ή αλλιώς 485*4= 1940€ μια τετραμελής οικογένεια. Οπότε σταματάω και εγώ να πληρώνω μέχρι να φτάσω το 2χίλιαρο

  • Το να μειωθουν οι μισθοι δεν ειναι λυση..(και δεν δουλευω εκει).. εδω λεμε να αναιβουν σε ολους οχι να μειωθουν,, Αν μαζευτουν τα χρωστουμενα με χαρα θα παει η δευακ μετα.Και ενταξει καποιες φορες ειναι αναγκαιο να γινεις και κακος και να κοψεις και θερμανση και νερο αλλιως δεν γινετε..

    • Είναι λύση όταν η εταιρεία είναι χρεωκοπημένη.
      Για να μπορεί μιά εταιρεία να πληρώνει καλούς μισθούς πρέπει να εισπράτει τις οφειλές και να μην έχει ζημίες.

  • Στοιχεία…
    1.Μεγαλο οφειλετες
    2.Θεματα κακοδιαχείρισης
    3.ζητηματα διαφάνεια
    4.Αριθμος μόνιμου προσωπικού
    5.Αριθμος συμβασιούχων
    6.Μισθοι κατά ειδικότητα και επίπεδο εκπαίδευσης.
    7.Εσοδα – έξοδα.

    8 Προτάσεις Λύσεις.

    Για να συνεχίσω να πληρώνω και να είμαι συνεπής..

    • Άντε και στα δώσανε εσύ μπορείς να τα αξιολογήσεις. Όλοι επιστήμονες γίνανε. Τα περισσότερα μπορείς να τα βρεις εάν ψάξεις λίγο.

  • Οι δηλώσεις αυτές βοηθάνε την κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση των νερών
    Μην απορείτε αύριο μεθαύριο τα χρέη αυτά να τα μεταβιβασουν σε φανς τραπεζικά και να κλείνουν το νερό από τον κοσμάκη.
    Δεν χρειάζονται δηλώσεις δουλειά χρειάζεται προς την σωστή κατεύθυνση

    • Τι είπες τώρα. Με αυτή τη λογικη για να σωθεί η Δευακ πρέπει να πληρώσω επιπλέον και εγώ που πληρώνω κανονικά.
      Η λύση είναι απλή, τα λεφτά είναι χρωστούμενα από κάποιους και από κει πρέπει να τα πάρει.
      Μην ξεχνάμε ότι πληρώνουμε το ακριβότερο νερό στην Ελλάδα και πριν λίγα χρόνια με τη μεγαλύτερη προσαύξηση 80%. Που πήγαν τα λεφτά.
      Άρα υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν, σε αυτούς που χρωστάνε αλλά κυρίως στις διοικήσεις που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί και στους πρώην δημάρχους.

    • Για πες μου εσύ πόσα χρωστάει η ΔΕΥΑΚ στον Δήμο από την καταστροφή των οδοστρωμάτων και των πεζοδρομίων όλα αυτά τα χρόνια…

  • ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝ …
    Να δεισ που κάποτε
    Θα μασ πούνε και μα…Ες
    Να δεισ που κάποτε
    Θα μασ πούνε και χαζούς
    ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΓΩ..

  • Τί ενοίκιο πληρώνει η ΔΕΥΑΚ σε εκείνο το κτίριο και γιατί δεν χρησιμοποιεί ένα οίκημα ιδιοκτησίας του Δήμου, το οποίο μάλιστα θα είναι και πιο εύκολα προσβάσιμο στους πολίτες;
    Το αυτό οφείλει να πράξει ο Δήμος και για τις λοιπές Υπηρεσίες του που δε στεγάζονται σε δημοτικά κτίρια αλλά τόσα χρόνια κουραστήκαμε να τα λέμε κι ας είναι ένας ιδανικός τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων!

  • Ποιοι φταινε που αφησανε και εφτασαν οι οφειλες;;;
    Ποιοι χρωστανε συστηματικα μεγαλα ποσα;;
    Οπως και τα ανειαπρακτα ενοικια δλδ….
    Και παρα το προβλημα που εχει ηΔευακ οι μισθοί συνεχιζουν να είναι απαραδεκτα υψηλοι, ας κανουνε εξυγιανση

  • Να ξέρετε ότι στη δευακ δεν παίρνουν όλοι τα ίδια χρήματα όσοι μπήκαν με ΑΣΕΠ είναι στο ενιαίο μισθολόγιο 850€ οι ποιο παλιοί παίρνουν τά διπλάσια καί τά τριπλάσια για αυτό να μην τσουβαλιαζονται όλοι.

    • Ποσα χρονια δουλευουν αυτοι στο ενιαιο,ποτε προσληφθηκαν??Οταν προσληφθηκαν ηξεραν τι θα επερναν??Τωρα ομως τρουπωσες ε??????Ποσα περνουν οι υπολοιποι και γιατι???Μηπως διαικδικησαν τον μισθο τους στα δηκαστηρια???Μηπως το κερδισαν???Τι ειδους υπαλληλοι ειναι??Δημοσιοι??Δημοτικοι???ποσα χρονια ο καθενας???Τι λεμε τωρα ρεεεεεεεεεε??

  • Η ΔΕΥΑΚ είναι μοχλός πολιτικής επιρροής.
    Βολεμάτων, εξυπηρετήσεων κ.α.
    Καποια στιγμή οι συνεπείς πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν διπλάσιες τιμές σε νερό και τηλεθέρμανση και δεν θα πουν τίποτα γιατί έμαθαν να μην λένε τίποτα.
    Μέχρι να φύγουν κι αυτοί στο εξωτερικό…

  • Ρώτα τον Κοκκαλιαρη που ήταν πρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ επί Κουκουλοπουλου, κάτι θα ξέρει, από τότε ξεκίνησε η κατρακύλα των χρεών

  • Για τον Προεδρο…..ακομη δεν εχεις δεις τιποτα!!!!Για τους πολιτες και τα παχια τα λογια τους…Να κλεισει η ΔΕΥΑΚ….να απολυθουν οι εργαζομενοι οποτε δεν θα περνουν μισθο….ΚΑΙ ολοι εσεις να βαλετε σομπα…πετρελαιο…φυσικο αεριο…και να πατε στον ΤΕΓΟ….και να σας δω τι θα πληρωσετε!!!!!Αυτοι ειμαστε….ψαξτε μετα το πρασινο το κιτρινο και την οποια πολυεθνικη να κανετε παζαρια οταν δεν θα εχετε νερο και τηλεθερμανση!!!.Να ψοφησει η κατσικα του γειτονα!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.