«Ενότητα» – Η νέα δημοτική αρχή δεν αρκείται να χαμογελά και να καμαρώνει με τα έργα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Στη συνέχεια ψεύδεται για αυτά και προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

4 Απριλίου 2024
12:08
Παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες μέρες τον κ. Κοκκαλιάρη, συνοδευόμενο από τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ.κ. Βόμβα και Ιωαννίδη, και παντελή απουσία των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ακόμη και της επιβλέπουσας μηχανικού, να επισκέπτεται το κολυμβητήριο “Χαράλαμπος Ταϊγανίδης” στο ΔΑΚ Κοζάνης στην έναρξη των εργασιών της ενεργειακής του αναβάθμισης.

 

Ο κ. Κοκκαλιάρης κατα την επίσκεψή του στο έργο δήλωσε πως ενώ η δημοπράτηση του έργου έγινε την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, έπρεπε η δημοτική του αρχή να περάσει μεγάλα εμπόδια (!) και παραλείψεις μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο.

Αυτό που πρέπει να πληροφορήσουμε τον νέο Δήμαρχο είναι πως για την υλοποίηση ενός έργου οι σημαντικές προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη μελέτης και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίησή του.

Όλα τα άλλα ζητήματα τα “τρέχει” μα απόλυτη επάρκεια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπως έχει αποδειχθεί επί σειρά ετών και από δεκάδες έργων, και όχι οι αιρετοί. Οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και των αιρετών είναι αναγκαίες για ζητήματα όπως οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ή η κατάργηση των ληξιαρχείων.

 

Ενημερώνουμε πως στις 10-1-2024 ήρθε η θετική γνωμοδότηση από το Ελεγκτικό όπου είχε διαβιβαστεί για προσυμβατικό έλεγχο και η σύμβαση με τον εργολάβο υπεγράφη 20 μέρες αργότερα, την 1-2-2024, περίοδος κατα την οποία ο Ανάδοχος του έργου υποχρεούνταν  να υποβάλλει την εγγυητική, ενώ όλες οι διαδικασίες δημοπράτησης είχαν ολοκληρωθεί και η κατακυρωτική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε παρθεί εντός του 2023.

 

Και η απορίες μας:

-Ποια ήταν τα εμπόδια και οι παραλείψεις που κατάφερε να ξεπεράσει η δημοτική αρχή στις 20 αυτές μέρες;

-Αυτά τα εμπόδια και οι παραλείψεις διέφυγαν από την προσοχή του ελεγκτικού συμβουλίου κατά τον προσυμβατικό έλεγχο και διαπιστώθηκαν από τον κ.Κοκκαλιάρη και από τους αντιδημάρχους του;

 

Σας ευχόμαστε να μην αργήσει η στιγμή που το πρώτο έργο που έχετε οραματιστεί, έχει μελετηθεί, και για το οποίο θα εξασφαλίσετε χρηματοδότηση, να συμβατοποιηθει, και εμείς θα χειροκροτήσουμε.

 

Τότε θα συνειδητοποιήσετε ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα κατά την εκτέλεση μεγάλων έργων και πώς δίνονται οι λύσεις

 

15 σχόλια

  • Συνηθισμένη τακτική η πλήρης παραπληροφόρηση της Ενότητας. Η καθυστέρηση του έργου είναι ευθύνη δική τους αφού δεν φρόντισαν να τηρήσουν το ότι “η διοίκηση έχει συνέχεια” καταργώντας ότι είχε σχεδιαστεί από τη διοίκηση Ιωαννίδη. Και αυτό έγινε και σε πολλά ακόμα έργα (ΟΣΕ κλπ). Καλά είναι να μας εξηγήσει η ΕΝΟΤΗΤΑ το λόγο που η Κοζάνη στη θητεία τους έμεινε χωρίς πισίνα, ενώ προεκλογικά έλεγαν οτι “δεν ξέρουν το λόγο που είναι κλειστό το κολυμβητήριο”. Μάλλον δεν θέλουν ακόμα να καταλάβουν το λόγο για τον οποίο οι πολίτες τους έστειλαν στην αντιπολίτευση…

    • Ο Ιωαννίδης,και ο Γιαννάκης όχι μόνο ο Λευτέρης, είχε αποφασίσει η Κοζάνη να έχει ανοιχτό κολυμβητήριο.Είχαν δρομολογήσει την καθαίρεση του σκέπαστρου.
      Έτρεχαν μια μελέτη μέσω ΑΝΚΟ για 50άρα πισίνα που θα έκλεινε τους δρόμους Δαβάκη-Ολυμπιάδος.
      Άρα,ότι είχε δρομολογηθεί ήταν αυτοκαταστροφικό .
      Αλήθειες λέει οι ανακοίνωση.
      Δεν υπήρχε λύση σοβαρή προ Μαλούτα

  • Οι μελέτες που θα γίνουν επι Κοκκαλιάρη θα ειναι ενα όνειρο, δε θα γίνουν ποτέ δηλαδή. Φαίνεται ήδη η δλεια

  • λαζο 5 χρονια αδρανεια ειχατε .οσα προβληματα και εαν υπηρχαν…λεμε τωρα. μη μας πρηζεις αλλο. βγες αν θελεις με μια ανακοινωση τι αλλο κανατε να σωνουμε. μη ξεχνας επισης οτι σε αλλα κρατοι τετοια εργα γινινται μεσα σε μερικους μηνες.

  • Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα και να είμαστε δίκαιοι με τον Μαλούτα και τον κάθε Μαλούτα….το έργο είχε μεν πολλές καθυστερήσεις στο προσυμβατικό του στάδιο (άλλες δικαιολογημένες άλλες αδικαιολόγητες, αυτό είναι μία άλλη ιστορία), αλλά η νέα δημοτική αρχή έβαλε ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ στην σύμβαση…. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ…και φυσικά όταν το έργο ολοκληρωθεί θα εισπράξει και αυτή (δικαίως φυσικά) το κομμάτι της επιτυχίας που θα της αναλογεί…..

    • αλήθεια πιστεύεις οτι ασχολήθηκαν οι πρώην ΣΟΒΑΡΑ με το έργο;; το πιστεύεις;;. Ασχολήθηκαν κ πίεσαν στο τέλος του 23 αυτή είναι η αλήθεια μετά απο 8 χρόνια. ούτε εναλλακτική για 50αρα ούτε άλλος χώρος. 8 χρόνια χαμένα στην εγωπαθεια σας

  • Ακατανόητη η συνεχής εμμονή του πρώην Δημάρχου και της παράταξης του να βγάζει σαν την πριν από αυτόν δημοτική αρχη ανακοινώσεις και να γίνεται κουραστικος
    Οι πολίτες ψήφισαν αφού έλαβαν το όψη τους και εκείνα που έγιναν και εκείνα που δεν έγιναν και έκριναν ότι λόγω ανεπάρκειας έπρεπε αυτός και η παράταξη του να απομακρυνθούν από τη δημοτική αρχή
    Ο πολίτης καταλαβαίνει και έχει γνώση τι κάνει η δεν κάνει η κυβερνώσα παράταξη η οποία μέχρι σήμερα αρέσκεται σε φωτογραφίες ,δελτία τύπου και χαμόγελα
    Αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο ο δρόμος για τα αποδυτήρια,ποδοσφαιρική έκφραση,είναι ανοικτος

  • Υπάρχουν θυγατέρες οι οποίες δεν δούλεψαν ποτέ και έχουν σπίτια με θέα στην ακρόπολη. Κάποιοι ξεπούλησαν τον τόπο κειμένου να αποκομίσουν ατομικά και οικογενειακά οφέλη.

  • Πριν τις εκλογές επιβάλλονταν πρόστιμα για οικόπεδα τα οποία δεν είχαν καθαριστεί από τα χόρτα. Κάποιοι γνώριζαν ότι υπάρχει δυνατότητα με την υποβολή ένστασης επί του προστίμου αυτά να μειωθούν και έτσι στο τέλος ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου να πληρώσει λιγότερο ή και καθόλου. Υπήρξε σκοπιμότητα στην επιβολή προστίμων; Σε κάθε περίπτωση κάποιοι συνεργάστηκαν με τον Σημανδράκο και τον Μιχαηλίδη.

  • Λαζαρέ τα “κορίτσια σου- που σχολείαζαν πλέον δεν είναι μισθοδοτούμενες και έτσι δεν διαβάζουμε τα πανέξυπνα σχόλιά τους.

  • Ρε παιδιά,ο Μαλουτας δεν είναι Δήμαρχος.
    Επέλεξε ο κοσμος, τέλος!
    Ο Κοκαλιάρης κατάλαβε πως είναι Δήμαρχος:
    Φοβάμαι πως όχι,αυτό είναι το πρόβλημα!
    Ο Μαλούτας κάνει την αντιπολίτευση του τώρα,λογικό
    Αυτά που λέει έχουν βάση

  • Μέσα σε τρεις μήνες σας πήραμε χαμπάρι, για άλλη μια φορά την πατήσαμε, κρίμα για τον τόπο, από τα πρώτα δείγματα ανεπαρκείς

  • Ευτυχώς υπάρχεις και εσύ Λάζαρε και εκτελούν κάποιοι τυχαίοι αυτά που εσύ ξεκίνησες.
    Ο Ιωαννίδης καμάρωνε με την πλατεία και την βιβλιοθήκη ( έργα καθαρά δικά σου) και ο Κοκκαλιάρης θα καμαρώνει με το κολυμβητήριο και τις αναπλάσεις που ήδη εσύ έχεις δρομολογήσει….
    Τυχερή η Κοζάνη που σε είχαμε δήμαρχο. Ο χρόνος δείχνει πάντα την αλήθεια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι