Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης: Συνάντηση με τον Διευθυντή και τον εργοταξιάρχη του Αιολικού Πάρκου Βερμίου

4 Απριλίου 2024
12:59
Κανένα σχόλιο

 

 

Συνάντηση πραγματοποιήσαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων, του ΣΕΕΕΝ, και του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας με τον Διευθυντή και τον εργοταξιάρχη του Αιολικού Πάρκου Βερμίου για να τους θέσουν τα παρακάτω ζητήματα με αφορμή τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου μας ο οποίος εγκλωβίστηκε στον σπαστήρα που χειριζόταν και έχασε την ζωή του. Τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα από την πλευρά μας προς τους υπεύθυνους τους έργου:

1. Να διερευνηθούν τα αίτια του «ατυχήματος» και να αποδοθούν ευθύνες.

2. Βασικό ζήτημα η ύπαρξη ασθενοφόρου, πλήρως εξοπλισμένου και στελεχωμένου, καθώς το εργοτάξιο βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από 40 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο νοσοκομείο.

3. Να διασφαλιστεί η ύπαρξη στο εργοτάξιο γιατρού και νοσηλευτή ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιοδήποτε περιστατικό προκύψει.

4. Να εφαρμοστεί η 8ωρή εργασία. Όχι στα εξαντλητικά ωράρια και τις υπερωρίες. Καμία εργασία στο εργοτάξιο τις Κυριακές.

5. Να εξασφαλιστεί ότι σε κάθε πόστο εργασίας βρίσκονται όσοι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι ώστε αυτή η εργασία να εκτελείται με ασφάλεια. Επανέλεγχος των απαραίτητων προϋποθέσεων για τις εξειδικευμένες εργασίες που παρέχουν οι εργαζόμενοι (χειριστές, άδειες, δίπλωμα κλπ)

6. Να γίνει επανέλεγχος όλων των «πιστοποιητικών» ή «πρωτόκολλων» ασφάλειας των μηχανημάτων (κινητών, σταθερών κοκ) που βρίσκονται στο εργοτάξιο και να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους με το απαραίτητο προσωπικό.

7. Να γίνει έλεγχος όλων των στατικών μηχανημάτων πχ παρασκευαστήριο σκυροδέματος και ότι άλλο υπάρχει.

8. Να γίνουν άμεσα συστάσεις προς τους εργολάβους για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

9. Μέτρα προστασίας ακόμα και διακοπή εργασιών σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών (καύσωνας, παγετός) χωρίς καμία μεταβολή στην καταβολή του μεροκάματου.

Κοζάνη 4.4.2024

 

 

 

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.