Σχόλιο αναγνώστριας στο kozan.gr: Σχετικά με την κοπή δέντρων στην οδό Λαρίσης στην Κοζάνη

19 Απριλίου 2024
12:47

Στο πλαίσιο της ανάπλασης και της πλακόστρωσης των πεζοδρομίων στην οδό Λαρίσης έχω πληροφορηθεί ότι αποφάσισαν οι υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης να κόψουν όσες φλαμουριές έχουν απομείνει στην άνοδο της οδού δίνοντας λίγη δροσιά στο δρόμο και να φυτέψουν καλλωπιστικά δένδρα. Πρόκειται για δέντρα (φλαμουριές ) 50 ετών που θα κοπούν σε μια πόλη όπου δεν θα έπρεπε να κόβουμε ούτε κλαδάκι. Κάθε φορά που σχεδιάζει ο Δήμος μια ανάπλαση, αντί να διατηρείται το υφιστάμενο πράσινο, δέντρα ξεριζώνονται και κοινόχρηστοι χώροι τσιμεντώνονται για να γίνουν πάρκινγκ. Η Κοζάνη που θα έπρεπε να είναι γεμάτη δενδροστοιχίες στους δρόμους, χάνει και τα τελευταία δέντρα που απόμειναν. Πηγαίνεις αλλού και χαίρεσαι με το αστικό πράσινο, τις δροσερές πλατείες, τους καθαρούς δρόμους! Αναρωτιέμαι θυμάται κανείς τα πλατάνια και τα καραγάτσια που είχε η πόλη; Τις ακακίες της 11ης Οκτωβρίου που όταν άνθιζαν μοσχοβολούσε όλος ο δρόμος; Όλα χάθηκαν , γιατί προέχουν οι αναπλάσεις.

Νιώθω πια ξένη την πόλη μου και εχθρική προς τον πολίτη.
Στο τέλος να δούμε ποιοι θα μείνουν ή θα επιλέγουν να κατοικήσουν σ’ αυτή την πόλη.

10 σχόλια

  • Δηλαδή τι θελετε τελικά
    Πορτοκάλια από πορτοκαλί
    Δεν γίνεται,υπάρχει μακροχρόνιος σχεδιασμός και εφαρμόζεται κατά γράμμα

  • Στα στρατόπεδα της περιοχής αυτή τη στιγμή κόβουν αδιακρίτως όλα τα δέντρα . Που είναι το δασαρχείο και οι οικολόγοι. Έγκλημα.

  • Αγαπητή μου δεν προέχουν οι αναπλάσεις, άλλα προέχουν, αλλά αν τα πούμε με το όνομά τους, θα μας πουν κακούς. Τα δένδρα θα τα κόψουν γιατί δεν έχουν υπαλλήλους να σκουπίζουν τα φύλλα όταν πέφτουν. Και το τμήμα πρασίνου στην Κοζάνη, θα έπρεπε να αλλάξει όνομα, γιατί μάλλον τμήμα γκρίζου θα έπρεπε να το λένε….

  • Έλεος πια με την κοπή των δέντρων. Τέτοιο μίσος για τα δέντρα δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Η υπηρεσία Πρασίνου αν ζούσαμε σε μια δίκαιη κοινωνία θα έπρεπε να λογοδοτήσει. Είπαμε όμως αν ….
    Ο νέος Δήμαρχος βλέπω ακολουθεί τις παλιές τακτικές. Κρίμα.

  • Κάποιες φορές χρειάζεται να κοπούν τα παλιά δέντρα, ειδικά εάν είναι επικίνδυνα και να φυτέψουν καινούργια. Εδω όμως έχουμε μια σντιδημαρχία που δεν τσατίζεται με τον ρόλο της. Ζούμε στο 2024 και μπορούν να μελετήσουν προοπτικές βελτίωσης κι όχι απλά να κόβουν.

  • Από Δρέπανο για Ταελικα στην αριστερή πλευρά απέναντι από το κουτί τι θα γίνει?
    Όλη μέρα κόβονται δέντρα εκεί μέσα. Δεν περνάει χαμπάρι κανένας?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.