Γ. Αμανατίδης: “Προσπάθεια όλων να προστατευθούν τα Πιέρια Όρη”

11 Ιουνίου 2024
22:50
Κανένα σχόλιο
Στο Βελβεντό σήμερα πραγματοποιήθηκε κεντρική σύσκεψη με θέμα ‘’Πολιτική Προστασία – Ανθεκτικότητα – Αειφορία: Τα Πιέρια Όρη στο επίκεντρο της προστασίας και της θωράκισης απέναντι στην κλιματική κρίση”. Μία συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Βελβεντού με εξαιρετικό ενδιαφέρον, πολύ περισσότερο όμως με χρήσιμα συμπεράσματα και πρακτικές για την προστασία του δασικού μας πλούτου.
Συμμετείχαμε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χαρίσιος Γκοβεδάρος και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Κιοσές Ιωάννης.
Με την συμμετοχή του Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάδειξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) και Προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων (Ελ.Δ.Α.Π.) Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και του Αντιπροέδρου του Σ.Π.Α.Υ Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρος Μάδης – Δήμαρχος Παιανίας οι οποίοι μας παρουσίασαν χρήσιμες πρακτικές για την προστασία του δασικού οικοσυστήματος όπως εφαρμόζεται στον #Υμηττό από 12 δήμους της Αττικής, μέλη του Σ.Π.Α.Υ.
 Η συμμετοχή του Δήμου Βελβεντού στον νεοσύστατο Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα & την Αειφορία καθώς η πρόθεση συνεργασίας των όμορων με το #Βελβεντό δήμων #Σερβίων, #Βέροιας, #Κατερίνης είναι σημαντικό στοιχείο στην προσπάθεια όλων να προστατευθούν τα #Πιέρια Όρη.
 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα υποστηρίζει αυτήν την προσπάθεια στα ζητήματα υποδομών και μέσων.
Γενικότερα, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον στρατηγικό σχεδιασμό στα θέματα Πολιτικής Προστασίας, συστήνοντας ήδη Ομάδα Εργασίας για τη Διαμόρφωση Σχεδίου Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών & Διαχείρισης Κρίσεων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι