kozan.gr: Σοβαρή καταγγελία, στο Π.Σ. Δ. Μακεδονίας, από την Γ. Ζεμπιλιάδου για κάποιους “φωτογραφικούς” όρους στη διακήρυξη της πράξης «Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας” : “Αυτοί οι όροι “πετούν” εκτός τα ΚΕΚ της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας” – Τι απάντησε ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Β. Κωτούλας (Βίντεο)

18 Ιουνίου 2024
23:31

Σοβαρή καταγγελία, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας από την επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Ζεμπιλιάδου για κάποιους “φωτογραφικούς” όρους στη διακήρυξη της πράξης «Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας”, προϋπολογισμού 8 εκ ευρώ. Στο χαρακτηρισμό περί “φωτογραφικών” όρων έντονη ήταν η αντίδραση του Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικών Β. Κωτούλα, ο οποίος ένιωσε προσβεβλημένος αφού κατά δήλωσή του κι ο ίδιος ήταν ένας εκ των συντακτών της διακήρυξης. Για την ιστορία, εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ο τρόπος δημοπράτησης (ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός), με το θέμα να αναμένεται να έρθει προς έγκριση, ως προς τους όρους διακήρυξης, σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής.

Δείτε τι συνέβη:

Τι αφορά το φυσικό αντικείμενο της πράξης:
Η προτεινόμενη Πράξη εντάσσεται στην Κατηγορία Παρέμβασης (Κ.Π.) 4.5 του ΠΔΑΜ 2021-2027 που αφορά στην Κοινωνικοοικονομική ένταξη, με έμφαση σε άνεργους νέους, άνεργες μητέρες, μακροχρόνια ανέργους, οικονομικά μη ενεργά άτομα, άτομα που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας & κοινωνικό αποκλεισμό, κ.λπ. (Δράση 4.5.1). Στην Πράξη συμπεριλαμβάνονται υπηρεσίες εξατομικευμένων συνεδριών διάγνωσης αναγκών των ωφελούμενων σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο, καθώς και ατομικές και ομαδικές υπηρεσίες ενδυνάμωσής, προώθησης της κοινωνικής ένταξης και φροντίδας, ενδεικτικά στα παρακάτω ζητήματα:
•Υπηρεσίες Κοινωνικής Στήριξης και Προώθησης της Κοινωνικής Ένταξης των Ευπαθών Ομάδων
•Υπηρεσίες Στήριξης της Οικογένειας, Κοινωνικής Φροντίδας και Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας, ενήλικων, εφήβων και
παιδιών,
•Πολλαπλή στήριξη της οικογένειας και των ανήλικων τέκνων,
•Αγωγή ψυχικής ανθεκτικότητας σε επίπεδο Συστήματος (οικογένεια – σχολείο – κοινότητα),
•Υπηρεσίες Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης (ΠΠΠ).
•Πιλοτικές δράσεις υποστήριξης της κοινωνικής ένταξης και της κοινωνικής ενεργοποίησης των νέων, των γυναικών και των παιδιών μέσω βιωματικής ενδυνάμωσης, ενίσχυσης της συμμετοχής τους σε κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα και προετοιμασίας τους στην ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας.
•Ειδική συμβουλευτική υποστήριξη των νέων ζευγαριών και της μητρότητας
Οι παραπάνω Ενέργειες κατηγοριοποιούνται γενικές Κατηγορίες Υπηρεσιών Κοινωνικής Ένταξης (ΚΥΚΕ). Κάθε ΚΥΚΕ διαρθρώνεται σε επιμέρους Υπηρεσίες Κοινωνικής Ένταξης (ΥΚΕ). Στις υπηρεσίες του Έργου, περιλαμβάνονται επίσης:
•Η ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας υποστήριξης του «Ενιαίου Κοινωνικού Δικτύου» της ΠΔΜ
•Η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών ενδυνάμωσης και αφύπνισης της αυτοεπίγνωσης (coaching) προς τα Στελέχη
Πεδίου των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων και άλλων Κοινωνικών Φορέων της ΠΔΜ
•Προετοιμασία και διενέργεια κυλιόμενων ερευνών πεδίου για τη διαπίστωση των αναγκών των ωφελούμενων, την ανάδειξη
των ιδιαιτεροτήτων σε επίπεδο οικογένειας και την εξαγωγή στοχευμένων συμπερασμάτων συσχέτισης μεταξύ
δημογραφικών, προσωπικών και λειτουργικών σχέσεων των μελών της οικογένειας και του κοινωνικού τους περίγυρου.
•Ανάπτυξη και Εφαρμογή Εργαλείων και μεθόδων βελτιστοποίησης και ομογενοποίησης της κοινωνικής ένταξης
•Υπηρεσίες συγκρότηση και λειτουργία του «Ενιαίου Κοινωνικού Δικτύου» της ΠΔΜ
•Υπηρεσίες Επιστημονικού Συντονισμού και Δημοσιότητας των Δράσεων
•Υπηρεσίες διαχείρισης και παρακολούθησης της Πράξης
Λοιπές υποστηρικτικές υπηρεσίες, παροχές και δραστηριότητες, όπως κάλυψη της λειτουργίας ενός Social Hub – Έδρα της Πράξης στην Κοζάνη, μετακινήσεις στελεχών, ανάπτυξη και διάθεση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και των διεπιστημονικών εργασιών των Στελεχών πεδίου (tablets, laptops, Mobile Phones, υπηρεσίες ενημέρωσης μέσω SMS, κ.λπ.) δράσεις Δημοσιότητας, συναντήσεις, ημερίδες κ.λπ., ad hoc συμπλήρωση ειδικού εξοπλισμού κ.λπ.

kozan.gr

10 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.