O Άσιμος ήταν αυτόκλητος αρχηγός στο δικό του πανηγύρι! Τι λέει ο βιογράφος του Γιώργος Ι. Αλλαμανής

26 Ιουνίου 2024
23:39
Κανένα σχόλιο

Μια συζήτηση αποκλειστικά για το κανάλι με τον δημοσιογράφο, ραδιοφωνικό παραγωγό και συγγραφέα (μεταξύ άλλων και της βιογραφίας του Νικόλα Άσιμου “Δίχως καβάτζα καμιά”) Γιώργο Ι. Αλλαμανή, που συνεισφέρει δημιουργικά στην συζήτηση που άνοιξε πάλι για αυτόν τον ιδιαίτερο καλλιτέχνη και άνθρωπο. “Επί δύο ολόκληρα χρόνια ο ειδησεογάφος και ραδιοεπιτηδευματίας Γιώργος Ι. Αλαμανής ακολούθησε μεθοδικά τα ίχνη της ζωής και του έργου του Νικόλα Άσιμου. Έκανε περισσότερες από ΟΓΔΟΝΤΑ συνεντεύξεις με ανθρώπους που τον γνώριζαν τόσο ώστε να δικαιούνται να μιλήσουν, συγκέντρωσε γύρω στις 250 φωτογραφίες, γύρω στα 100 έγγραφα καθώς και χιλιάδες μαρτυρίες για τα πιο απίθανα και πιθανά περιστατικά. Αποδελτίωσε όλα του τα τραγούδια, ανάμεσά τους και έξι εντελώς ανέκδοτα. Μελέτησε και φέρνει στο φως τα χειρόγραφα της αυτοκτονίας του, καθώς και τις σχέσεις του με επώνυμους και ανώνυμους συνοδοιπόρους του από τα μαθητικά χρόνια στην Κοζάνη και τα φοιτητικά στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τη μεταπολίτευση στην Αθήνα και το μεγάλο Αναρχικό Πανηγύρι των Εξαρχείων. Το αποτέλεσμα είναι μια πλήρης βιογραφία και εργογραφία του αυτόχειρα τραγουδοποιού γραμμένη άμεσα, σαν συναρπαστικό ντοκιμαντέρ μιας ζωής, με αγάπη για τις αντιφάσεις του και νηφάλια κρίση. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ). Χωρίς άλλα δικά μου σχόλια, έτσι κι αλλιώς είμαι βέβαιος πως θα γίνουν αρκετά από εσάς. Αν σας φάνηκε ενδιαφέρον βρείτε και τα άλλα αντίστοιχα podcast. Καλή ακρόαση λοιπόν και μην ξεχνάτε την εγγραφή σας στο κανάλι μας εδώ:   

ΠΗΓΗ  / @panoschrisostomou   

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.