Σύλλογος Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου: Με αφορμή την συνέντευξη – απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ

11 Ιουλίου 2024
14:00
Διακοπές νερού από (ρελέ,) και λογαριασμοί νερού δηλητήριο από την ΔΕΥΑΚ !!!
Δεν διαφωνούμε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι του προβλήματος, όμως θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με την ΔΕΔΔΗΕ για να υδροδοτείται ο Άγιος Δημήτριος, αλλά αυτήν την υποχρέωση – οικονομική συναλλαγή την έχει εξ ολοκλήρου η ΔΕΥΑΚ, οπότε μην μετακυλούν τις ευθύνες και ψάχνουν άλλοθι, διαφορετικά η ΔΕΥΑΚ καλά θα κάνει να στέλνει τους λογαριασμούς νερού στον ΔΕΔΔΗΕ και όχι στους κατοίκους, όπως πρόσφατα πριν λίγες ημέρες απέστειλε !!!
Οι κάτοικοι δεν είναι ερευνητές για να ψάχνουν ποιος ευθύνεται!!!
Οι εμπλεκόμενοι πετάνε την ευθύνη ο ένας στον άλλον και εν τέλει όποιος (ΔΕΥΑΚ ή ΔΕΔΔΗΕ) και αν είναι σε κάποιον από αυτούς τους ρόλους, μάλλον θα πρέπει να το αποφασίσει η δικαιοσύνη και να αποζημιωθούν οι κάτοικοι τόσο για τις παροχές και υπηρεσίες που πληρώνουν και δεν τους παρέχονται, όσο και για την μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται κάθε φορά που ξυπνάνε και δεν έχουν νερό !!!
Είναι η πέμπτη (5η) φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα και η έβδομη (7η) από την αρχή του χρόνου, που οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου ξυπνάνε το πρωί και δεν υπάρχει νερό στην βρύση τους και στο δίκτυο ύδρευσης !!!
Οι απροειδοποίητες διακοπές νερού στην ύδρευση ξεκινάνε από τα μεσάνυχτα και το νερό επανέρχεται σε όλο το δίκτυο το μεσημέρι η το απόγευμα, με τους κατοίκους να κοιμούνται με νερό και να ξυπνάνε χωρίς να μπορούν να πλυθούν στο ξεκίνημα της ημέρας τους !!!
Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΚ το πρόβλημα είναι η σταθερότητα της ηλεκτρολογικής τροφοδοσίας λόγω των φωτοβολταϊκών ή λόγω κεραυνών του αντλιοστασίου που στέλνει νερό στην δεξαμενή του χωριού και με πιο απλά λόγια το πρόβλημα είναι ένα ρελέ που πέφτει κάθε τόσο όλο και πιο συχνά !!!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού μας ο οποίος όπως μας ενημέρωσε, από την πρώτη κιόλας φορά που εντοπίστηκε το πρόβλημα, έκανε πρόταση στην ΔΕΥΑΚ και εγγράφως και προφορικά να λυθεί το πρόβλημα με ότι χρειάζεται έτσι ώστε να μην ξανά συμβεί, προτείνοντας μάλιστα να εγκατασταθεί και ειδικός “σύγχρονος” τεχνολογικός μηχανισμός που ειδοποιεί άμεσα για την διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος του αντλιοστασίου, όπως γίνεται σε πολλές άλλες παρόμοιες χρήσεις και ανάλογες εγκαταστάσεις (π.χ αγροτικές γεωτρήσεις) και με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας 24ωρης βάρδιας, για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος και το νερό να επανέρχεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στις βρύσες για τις ανάγκες των κατοίκων, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση !!!
Επίσης η ΔΕΥΑΚ δείχνει αδιαφορία για το θέμα και ενώ θα μπορούσε να λυθεί άμεσα πριν έρθει το πρωί και δεν έχει το δίκτυο νερό για ώρες, αυτό δεν γίνεται διότι δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας και απαξιώνει το πρόβλημα με απαντήσεις εντάξει θα έρθουμε να το δούμε το πρωί, και τι να κάνουμε, αυτά συμβαίνουν, τώρα είναι ένταξη δεν υπάρχει πρόβλημα  !!!
Η ΔΕΥΑΚ δεν ανταποκρίθηκε στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του προέδρου και μάλιστα όπως μας ενημέρωσε η απάντηση της στην τέταρτη διακοπή νερού ήταν πως η ΔΕΥΑΚ δεν μπορεί να διασφαλίσει την συνεχή ροή νερού στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού εξαιτίας ενός ρελέ, διότι δεν διαθέτει τεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό ασφαλείας εν έτη 2024 !!!
Το πρόβλημα είναι ένα ρελέ που πέφτει και η ΔΕΥΑΚ για ένα ρελέ δεν μπορεί να μας διασφαλίσει την συνεχή ροή νερού στο δίκτυο !!!
Μην ξεχνάμε ότι μέχρι και σήμερα η ΔΕΥΑΚ στέλνει ακόμα λογαριασμούς νερού με το δηλητήριο του Εξασθενούς Χρωμίου του 2013 όπου “εντοπίστηκε” και που οι κάτοικοι και τα παιδιά μας κατανάλωναν χωρίς να το γνωρίζουν !!!
Μάλιστα χωρίς οι Αρμόδιες Αρχές να τους ενημερώνουν για πόσο καιρό γινόταν αυτό, χωρίς να τους δίνουν εξηγήσεις γιατί δεν γίνονταν μετρήσεις μόνο σε Ελλήσποντο και Υψηλάντη για Εξασθενές Χρώμιο και Βαρέα Μέταλλα ενώ σε όλους τους υπόλοιπους πρώην και νυν Δήμους γινόταν κανονικά και φυσικά χωρίς να απολογείται η ΔΕΗ γιατί ενώ γνώριζε για την παρουσία του Εξασθενούς Χρωμίου από το 2005 στα νερά δεν λέει αν και πότε ενημέρωσε τους Υπεύθυνους !!!
Και επειδή ο Δήμαρχος μπορεί να ξέχασε τώρα που έγινε Δήμαρχος, όμως εμείς οφείλουμε να του θυμίσουμε ότι προεκλογικά (λίγες μόλις ημέρες πριν εκλεγεί), όταν ήρθε στον Άγιο Δημήτριο, είχε δηλώσει για τους λογαριασμούς  του Εξασθενούς Χρωμίου, ότι δεν είναι δίκαιο να αξιώνει και να επιμένει η ΔΕΥΑΚ να τους πληρώσουν οι κάτοικοι και έξι μήνες τώρα δεν έχουν απάντηση στο αίτημα των κατοίκων και πόσο μάλλον να δώσουν  λύση στο πρόβλημα, παρόλο που έχουν γίνει συναντήσεις για το θέμα με τους πρόεδρους  των χωρίον μας και την συμμετοχή του Συλλόγου, αλλά και τις επιστολές που έχει στείλει η Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου !!!
Υ.γ. :  Ο Καθένας μας μπορεί με το κινητό του να ανοίξει το κλιματιστικό  και να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σπιτιού του από την άλλη άκρη της χώρας μας .
Η ΔΕΥΑΚ όμως για να πάρει είδηση ότι δεν λειτουργούν οι αντλίες πρέπει κάποιος να τους το πει από το χωριό μας !!
Άγιος Δημήτριος
Τρίτη 09 Ιουλίου 2024

Ένα σχόλιο

  • Βγάλτε μερικές φωτογραφίες με τον δήμαρχο να χαμογελά,ζητήστε την σύνταξη ενός δελτίου τύπου και με αυτά ως εφόδια να είστε σίγουροι ότι το θέμα σας θα λυθεί
    Όταν ψηφίζατε όμως πιθανολογω ότι αγνοούσατε ότι ο τωρινός δήμαρχος έκανε και πρόεδρος της Δευακ και κάποιοι εκ των νεοεκλεγέν των τότε υπήρξαν και με πποτα δημοτικοί άρχοντες με ανύπαρκτο έργο
    Ας προσέχαμε όταν ψηφιζαμε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι