Λεύκαρα: Οι πραγματικές προθέσεις και ανησυχίες θα φανούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο (της Γ. Ζεμπιλιάδου)

14 Αυγούστου 2024
17:59
Κανένα σχόλιο

 

 Λεύκαρα: οι πραγματικές προθέσεις και ανησυχίες θα φανούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Μεγάλη ανησυχία εκφράζει ο Πρόεδρος και οι κάτοικοι της κοινότητας των Λευκάρων σε συνομιλία που είχαμε χθες, μετά την απόφαση έκδοσης Περιβαλλοντικών Όρων στις 9/8/2024, ( που ανέδειξε με δημοσίευμα του το kozan.gr https://kozan.gr/archives/569243 ) για την κατασκευή μεγάλου (44MW) φωτοβολταϊκού έργου, σε εγγύτητα με τον οικισμό.

Το έργο εφόσον υλοποιηθεί θα πλήξει ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους της περιοχής καθώς καταλαμβάνει πάνω από 500.000τ.μ βοσκήσιμης γης.

Θυμίζουμε ότι για το έργο είχαμε στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο πάρει αρνητική θέση και συμβάλλαμε στην ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ γνωμοδότηση του στις 13/9/2023, καθώς η άναρχη εξάπλωση των ΑΠΕ έπληττε άλλους παραγωγικούς τομείς και κυρίως την αγροτική παραγωγή στην περιοχή.

Ωστόσο στις 11/7/2024 το θέμα ήρθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ), το οποίο και ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ τους Περιβαλλοντικούς όρους του έργου.

Από την πλευρά μας θέλουμε να σταθούμε στα παρακάτω τρία σημεία της Απόφασης έκδοσης Περιβαλλοντικών Όρων:
1ο στην επισήμανση της Διεύθυνσης Δασών ότι πρόκειται για δημοτικές εκτάσεις δασικού χαρακτήρα (το 85% της έκτασης) και επιστεί την προσοχή ότι στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται πολλές εταιρείες ΑΠΕ, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη «εξασφαλίσει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις με αποτέλεσμα να έχουν δεσμευθεί τεράστιες εκτάσεις με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την κτηνοτροφία» (σημείο 5.12 της Απόφασης)
2ο στην αναφορά ότι η απόφαση εκδόθηκε χωρίς να εξεταστούν τίτλοι ιδιοκτησίας του χώρου υλοποίησης του έργου (σημείο 7.14 της ΑΕΠΟ)
3ο στην επισήμανση ότι η περαιτέρω υλοποίηση του έργου προϋποθέτει την παραχώρηση της έκτασης (ΣΤ λοιπές διατάξεις)

Η συνέχεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο…. (Ο χάρτης απο το «μαϊμού» Περιφερειακό Χωροταξικό για να ξέρουμε τη σχεδιάζουν για τον τόπο μας από τη πίσω πόρτα)

 

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι