kozan.gr: Κοζάνη: Η 42χρονη που δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο, που τη δάγκωσε στο πόδι, το πρωί της Τετάρτης 21/8: “Είμαι υποχρεωμένη εκ του αποτελέσματος, έχω τέσσερις τρύπες στο πόδι μου, να κινήσω την νόμιμη διαδικασία”

21 Αυγούστου 2024
17:31
Είμαι υποχρεωμένη εκ του αποτελέσματος, έχω τέσσερις τρύπες στο πόδι μου, να κινήσω την νόμιμη διαδικασία και θέλω να πιστεύω όχι επί ματαιω. Για να προλάβω οποιαδήποτε απερισκεψία, τονίζω ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να προσκομισει αμέσως το ζώο για εργαστηριακή εξέταση αναφορικά με την λύσσα. Το ζήτημα με τα αδεσποτα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύγχρονο τρόπο, συντονισμένα και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΆ!!! Μετά λύπης οι πολίτες, μέσα από προσωπικές επώδυνες εμπειρίες, διαπιστώνουμε ότι τίποτα δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Τα ζώα πάντοτε περιφέρονται στα συνήθη σημεία, αλλά πάντοτε ως εκ θαύματος δεν εντοπίζονται. Ας λειτουργήσει επιτέλους ο Δήμος αποτελεσματικά και χωρίς τον μόνιμο φόβο των φιλοζωικων.
ΥΓ. Κι εγώ φιλόζωη είμαι!!

20 σχόλια

  • Αγαπητή κυρία, πριν 3 χρόνια είχα τα ίδια με εσάς, πήγα στο νοσοκομείο με έβαλαν 5 ράμματα, πήγα στο Δήμο έκανα αυτά που πρέπει, περίμενα το 48ωρο για έγγραφη αναφορά ότι ο σκύλος δεν είχε λύσσα,) δεν ήρθε ποτέ, ) πήγα στην αστυνομία για μήνυση και ακόμη περιμένω.
    Τι περιμένω εε
    Εε ίσως κάποτε γίνει το δικαστήριο
    Αν γίνει το δικαστήριο τι θα γίνει; ίσως κάτι.
    Δυστυχώς έτσι είναι. Κανένας δήμος/ δημοτικός σύμβουλος δεν δείχνει ενδιαφέρον αλλά αν λεω αν γίνει το δικαστήριο θα βγάλω δημόσια ανακοίνωση για να παρακολουθήσουν όλοι οι παθοντες τι χαμός θα γίνει με την ερμηνεία του νομού

  • Τι έγινε οι νέοι του Δημαρχείου δεν το έλυσαν τελικά το πρόβλημα;;;; βρε τους φαφλαταδες, προεκλογικά έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Γεια σου Γιαννακό με τον φίλο σου τον Στάθη και τον Περικλή

  • Υπάρχει υπεύθυνος αντιδήμαρχος και πρέπει να αναφέρει δημόσια το έργο του έως τώρα. Επιπλέον ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Κυριάκου Μιχαηλίδη την τετραετία 2019-2024.

  • Ο Δήμος τι να κάνει,να πιάσει το σκυλί να του κάνει ντα; Ο,τι είχε υποχρέωση το έκανε( τσιπακι, εμβόλια, επανένταξη) . Το Κράτος ρε κυνηγήστε ,που το έχουν κάνει ξεφραγο αμπέλι διάφοροι που τα εγκαταλείπουν ή που τα πολλαπλασιάζουν πρώτα, παίρνουν αυτά που τους κάνουν και τα άλλα τα σουτάρουν. Μη λέμε τώρα κοινωνικές ομάδες ποιες είναι αυτές που το κανουν, διοτι θα κοπεί το σχόλιο μετά.

  • Μην λέτε τέτοια και ξεσηκωθούν οι σκυλοφιλοι. Η πόλη ανοίκει στα σκυλιά και σε αυτούς , οι άλλοι πρέπει να πάμε αλλού, σε άλλες πολιτείες που οι άνθρωποι έχουν αξία τουλάχιστον ίση με τα αδέσποτα. Εδώ πρώτα είναι τα αδέσποτα μετά τα δεσποζομενα και κάπου πίσω πίσω οι άνθρωποι.

  • Δεν υπάρχει σωτηρία!! πηγαίνω κάθε πρωί από τόν ίδιο δρόμο δουλειά..το πρωί είχε ένα σκυλί πάνω στο δρόμο το απόγευμα ήταν πάλι εκεί..την άλλη μέρα το πρωί ήταν εκεί και πήγαινε πάνω κάτω στον δρόμο στα χαμένα περίμενε εκεί που το άφησε τό αφεντικό του… όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι πάντα θά υπάρχουν αδέσποτα….

  • Εάν δεν αλλάξει ο νόμος, δεν θα γίνει τίποτα. Ο Κυριάκος, κλασικά, δεν ξέρει τίποτα, έριξε όλη την ευθύνη στους δήμους, υιοθέτησε ένα σκυλάκι για να το παίξει ζωόφιλος και ο μήνας έχει εννιά. Μας δουλεύει όλους, μας παρακολουθεί όλους και κάνει ζωάρα.

  • Εγώ ξέρω να πω ότι αδέσποτα ζώα έχουν μόνο οι τριτοκοσμικες χώρες και πόλης και μόνο περήφανοι δεν πρέπει να είμαστε για αυτό. Όσο για το δικαίωμα του πολίτη να κυκλοφορήσει χωρίς καθημερινό φοβο σε αστικό κέντρο είναι αυτονόητο, δεν είμαστε στην ύπαιθρο για περιπέτειες. Στην Κοζάνη πρέπει να έρθουν τα μεγάλα κανάλια να κάνουν ρεπορτάζ γιατί σίγουρα είμαστε η χειρότερη πόλη στην διαχείριση τον αδέσποτων.

  • Με βάση αυτή την άθλια νομοθεσία που ισχύει, το συγκεκριμένο αδέσποτο σκυλί που έδειξε αυτή την συμπεριφορά δεν θα πρέπει να εξεταστεί αν θα πρέπει να του γίνει ευθανασία γιατί είναι επικίνδυνο;;

  • Δυστυχώς μια ολόκληρη χώρα και οι πόλεις της είναι δέσμιοι των λεγόμενων ψευτο-φιλοζωικών οργανώσεων που έχουν καταντήσει κράτος εν κράτει. Οι πολίτες που έχουν υποστεί επιθέσεις ζώων οφείλουν να τοξεύουν τα βέλη της κριτικής τους όχι στους δήμους αλλά στους πραγματικούς ενόχους, τους ψευτοφιλόζωους δηλαδή.

  • Περαστικά εύχομαι! Πάντως το ότι έχετε δώσει πάσα στους κλασικούς 10 τενεκέδες μισόζωους να ξερασουν την χολή τους πάλι και εμφανίζονται ως υποστηρικτές σας, θα πρέπει να σας προβληματίσει για τον τρόπο που το χειρίζεστε εφ όσον είστε φιλοζωη. Προφανώς και θα μπορούσε να γίνει η αναφορά στον Δήμο και να δουν τι συμβαίνει με το ζώο και να γίνει αξιολόγηση χωρίς να καραδοκεί ευθανασία με συνοπτικές διαδικασίες . Η δημοσιοποίηση θεωρώ είναι περιττή και προσωπικά δεν θα την έκανα αν είχε συμβεί οτιδήποτε τέτοιο, γιατί ξέρω ότι σ αυτή την περιοχή κυνηγάνε μάγισσες και είναι έτοιμοι για θυσία μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν κάποιοι αγροίκοι που κάνουν πολύ θόρυβο όπως όλοι οι τενεκέδες. Κατά τα άλλα, τα σκυλιά και τα γατιά είναι ζώα συντροφιάς, οικόσιτα και δεν θα έπρεπε κανένα να είναι στον δρόμο, θα έπρεπε όλα να ζουν σε σπίτι με υπεύθυνο κηδεμόνα και σωστή φροντίδα.

  • Κάτ’ αρχάς περαστικά σας! Δεν ειδα κανέναν από τους Μάο Μάο στα σχόλια να σας ευχηθεί πριν τρέξουν να εκμεταλλευτουν αυτό που σας συνέβη για να ξερασουν χολή και να ζητάνε θυσίες για να ικανοποιηθεί η κακία μέσα τους. Προφανώς και θα έπρεπε να γίνει αναφορά στον Δήμο, όπως και έγινε, ώστε να ελεγχθεί τι συμβαίνει με το ζώο και πως μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση. Προφανώς και οι σκύλοι και οι γάτες θα έπρεπε να είναι σε υπεύθυνους κηδεμόνες και όχι στον δρόμο, ως οικόσιτα ζώα συντροφιάς που είναι και μακάρι κάποια στιγμή να γίνει πραγματικότητα – ως φιλοζωη που είστε πιστεύω και εσείς το ίδιο εννοείτε ότι θα θέλατε να συμβαίνει. Από εκεί και περα η δημοσιοποίηση δεν εξυπηρετεί σε κάτι πέρα από το να ρίχνει νερό στον μύλο των μισοζωων που απαιτούν αίμα όπως ήδη βλέπουμε στα σχόλια..

  • Καλημέρα σας. Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχηθώ περαστικά. Εγώ θα σας έλεγα ότι έχετε το δικαίωμα να κινήσετε τη νόμιμη διαδικασία, μετά από αυτό που σας συνέβη. Η κατάσταση με τα σκυλιά έχει ξεφύγει με αποτέλεσμα να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε με ασφάλεια. Αυτά μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες συμβαίνουν και όχι σε πολιτισμένες. Αιτία αυτού του φαινομένου είναι οι “φιλόζωοι” που παίρνουν σκυλιά και μετά τα παρατάνε. Ο νόμος που ψηφίστηκε στη χώρα μας πρέπει να αλλάξει άμεσα και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι.
    Επιτρέψτε μου να αναφέρω ένα περιστατικό που μου συνέβη τη Δευτέρα το βράδυ. Περπατούσα στη Μεγάλου Αλεξάνδρου και κάποια στιγμή είδα ένα μεγαλόσωμο σκυλί να περπατάει λίγα μέτρα πιο πίσω, στο απέναντι πεζοδρόμιο. Συνέχισα να περπατάω και σε κάποια φάση γυρνάω και το βλέπω να με πλησιάζει. Ευτυχώς που δεν μου επιτέθηκε, αλλά φοβήθηκα και με έπιασε ταχυκαρδία… Για όνομα του Θεού, φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε να περπατήσουμε στις πόλεις και στα χωριά μας. Ας το καταλάβουν οι σκυλόφιλοι και τα φιλοζωικά σωματεία ότι είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να κυκλοφορεί χωρίς φόβο. Επίσης να καταλάβουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να μας επιβάλλουν τα σκυλιά τους και να δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία. Φτάνει πια, ως εδώ!

    • Προβλήματα στην κοινωνία δημιουργεί όποιος προσπαθεί να επιβάλλει φασιστικά τις φοβίες του…ο καθένας από εμάς φοβάται και κάτι άλλο, προτείνετε να επιβάλλουμε να εξαφανιστεί ότι φοβόμαστε ή καθετί είναι φανταστική μας φοβία; Αυτό που μας περιγράφετε δεν είναι καν περιστατικό, είναι προσωπικό σας θέμα που θα πρέπει να το διαχειριστείτε με άλλους τρόπους, όπως κάνει κάθε άνθρωπος που θέλει να εξελίσσεται προς το καλύτερο…με αυτό που περιγράφετε επισφραγίζεται το ότι όντως δεν πρέπει να δίνει κανείς βάση σε οσους σκούζετε για τα σκυλιά γιατί στην πλειοψηφία δεν πρόκειται για πραγματικά περιστατικά. Μην αναφέρω την κουτοπονηριά ότι επανηλθατε να επαναλάβετε αλλιώς αυτά που ξανά είπατε, βάζοντας ένα “περαστικά” στην αρχή αφού σας εξέθεσε όλους το προηγούμενο σχόλιο για το πόσο νοιάζεστε και για τους συνανθρώπους σας…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι