kozan.gr: Eπιβεβαίωση της αποκάλυψης του kozan.gr, από τον ίδιο τον Δήμαρχο Εορδαίας Π. Πλακεντά, ότι η ΔΕΗ έστειλε εξώδικο στην ΔΕΤΗΠ ότι προχωρά στη διακοπή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (Βίντεο)

26 Αυγούστου 2024
19:36

Eπιβεβαίωση της αποκάλυψης του kozan.gr, από τον ίδιο τον Δήμαρχο Εορδαίας Π. Πλακεντά, ότι η ΔΕΗ έστειλε εξώδικο στην ΔΕΤΗΠ ότι προχωρά στη διακοπή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας της επιχείρησης διακόπτοντας ουσιαστικά και τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης. Ο λόγος έχει να κάνει με τ’ ότι η ΔΕΤΗΠ κατέβαλε μόλις 500.000 ευρώ αντί 2,5 εκ ευρώ όπως ήταν η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου (διαβάστε σχετικά εδώ) .

Ακούστε τι είπε ο Δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς στη σημερινή (26/8) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

22 σχόλια

  • Θέλει να μας πει η ΔΕΗ πόσο χρέωνε μονομερός την μεγαβατώρα και έφτασε τόσο το χρέος;
    Ο Αμανατίδης πρότεινε ηλεκτρολεβητες στην Κοζάνη με 34€ την μεγαβατώρα

    • Μονομερώς??? Εσύ το ρεύμα το πληρώνεις μονομερώς , δηλαδή ότι σου επιβάλλει ο παροχος, η’ κάνεις συμβόλαιο? Μην το ξεπλένεις έτσι εύκολα.

      • Όχι φίλε μου,προφανώς έπρεπε να υπάρχει σύμβαση και συμφωνημένη τιμή εξ αρχής.Εσυ π.χ στο ρεύμα στο σπίτι σου υπογράφεις συμβόλαιο χωρίς να γνωρίζεις την τιμή χρέωσης; Εδώ είχε υπογραφεί και μνημόνιο.Ήταν καθαρά υπαιτιότητα Κυβέρνησης (πρόωρη απολιγνιτοποίηση) και ΔΕΗ που έπρεπε να φροντίσει να συνδεθεί ο αγωγός στην Πτολεμαΐδα 5 (ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει η σύνδεση με υπαιτιότητα ΔΕΗ).

  • Πολιτικό θέμα, φίλτατε δήμαρχε, ήταν όσο η ΔΕΗ ήταν δημόσια. Τώρα είναι οικονομικό το θέμα και απλά είμαστε στα απόνερα του δημοσίου. Επίσης, πολιτικό θα ήταν, αν η ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές έπαιρνε στο νομό Κοζάνης 10-15%. Τώρα που τα όρθια βόδια ψήφισαν με τα δύο χέρια τη ΝΔ της καρδιάς τους, καληνύχτα.

  • Ανήκανοι δημοτική αρχή δίχως αντιπολίτευση που κάνει ότι θέλει που κρύβει ότι θέλει που χρωστάει σε όλες τις υπηρεσίες της σήμερα ακούσαμε για ΔΕΥΑΠ μια πόλη στην χειρότερη κατάσταση της και αλλαζωνικοι αντιδήμαρχοι.

    • Κάνε Χριστούγεννα τρενάκια απόκριες θέατρα με τον σκηνοθέτη της καρδιάς σου που υποθμιζει τον πολιτισμό και γελοιοποιεί τα πάντα νομίζοντας ότι έτσι ο κόσμος θα ξεχαστεί.
      ΟΧΙ βέβαια,έχετε να σας σύρουν πολλά.

  • Η ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ
    Μια φορα κι εναν καιρο Στο ενεργειακό κέντρο της Ελλάδος (βλέπε Πτολεμαΐδα) καιγανε λιγνίτη για παραγωγη ρεύματος το οποίο αντισταθμιζε τις εκπομπές άνθρακα μέσω της πράσινης τηλεθερμανσης. Στη συνέχεια ανακαλυφθηκε η απολιγνιτοποιηση με θυμα τη καλύτερη περιπτωση πρασινης θερμανσης στην Ελλαδα (βλέπε τηλεθερμανση Δυτ Μακεδονία.). Out of the blue ομως τα συμφέροντα προτεινανε τους ηλεκτρολεβητες μερικών εκατομμυρίων τους οποιους αποδέχτηκε η ιθαγενης Δημοτικη αρχη με τυμπανοκρουσιες ως συμφερουσα και βιωσιμη λύση για την Πτολεμαιδα. Οι ηλεκτρολεβητες όμως απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια το οποίο σε μεγαλο ποσοστο πιθανα προέρχεται από καύση λιγνίτη….και εδώ είναι σήμερα το πρόβλημα όσον αφορά την τιμολόγηση. Εάν λειτουργούσε ο ΑΗΣ Καρδιάς και πρασινη και φθηνή τηλεθερμανση θα είχαμε. Ποιος όμως από τους ιθαγενής θα μπορούσε να το στηρίξει. Και εζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα ατενίζοντας τα πράσινα αιολικά και φωτοβολταϊκά!!

  • Όλοι κατώτεροι των περιστάσεων. Ανέφερε ο δήμαρχος την κίνηση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στην παροχή της ΔΕΤΗΠ κι ο Ταταριδης ρωτούσε για τη φωτιά στην Άρδασσα….. Πού κατάντησε η Πτολεμαΐδα… Τόσο χαμηλό επίπεδο….

  • Συγχαρητήρια στους Πτολεμαϊδιώτες που επιμένουν ακόμα,να ψηφίζουν την νέα δημοκρατία.Καλή παγωνιά σε όλους τους νεοδημοκράτες,τους συριζαίους και τους πασοκσήδες φαν της πράσινης ενέργειας.Να δούμε τώρα,πόσο θα μας στοιχίσει η θέρμανση με την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.

      • Τόσα χρόνια ποιοι ανεβοκατεβαίνιυν στην εξουσία της χώρας μας;Η νέα δημοκρατία και το πασοκ παλιά.Με μια πατριωτική κυβέρνηση που νοιάζεται για τον πολίτη,θα είχαμε την διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ προς την τηλεθέρμανση;Ποιοι λύσσαξαν για πράσινη ανάπτυξη,που μας την φέρανε και πληρώνουμε ακριβά;Ποιοι θέλουν την απολιγνιτοποίηση; Και για ποια χρέη μιλάς,που όλοι οι πολίτες ξεζουμιζονται από εφορίες κι από τους παρόχους ενεργειας;

      • Τόσα χρόνια ποιοι ανεβοκατεβαίνουν στην εξουσία της χώρας μας;Η νέα δημοκρατία και το πασοκ παλιά.Με μια πατριωτική κυβέρνηση που νοιάζεται για τον πολίτη,θα είχαμε την διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ προς την τηλεθέρμανση;Ποιοι λύσσαξαν για πράσινη ανάπτυξη,που μας την φέρανε και πληρώνουμε ακριβά;Ποιοι θέλουν την απολιγνιτοποίηση; Και για ποια χρέη μιλάς,που όλοι οι πολίτες ξεζουμιζονται από εφορίες κι από τους παρόχους ενεργειας;Οι Πτολεμαϊδιώτες όλοι δεν πλήρωναν για την θέρμανση της οικείας τους;

  • Το μόνο ευχάριστο στην υπόθεση αυτή είναι,πως πλέον δεν θα κρυώνουν οι έντιμοι πολίτες της Πτολεμαΐδας στις πολυκατοικίες τους εξαιτίας των κακοπληρωτών δημοτών,που είχαν χρέη στην τηλεθέρμανση.Το δυσάρεστο όμως είναι,πως πρέπει να αναζητήσουμε οικονομικούς τρόπους θέρμανσης των σπιτιών μας.Πάντως,η πράσινη ενέργεια είναι ακριβή λόγων των παροχών ενέργειας,που διατηρούν φιλικές σχέσεις με την νέα δημοκρατία, με το σύριζα και με το πασοκ,δηλ.με τα κόμματα που όλη η δυτική Μακεδονία τα στηρίζει.

  • Τα τελη συνδεσης πρεπει να επιστραφουν στους πολιτες. Θα βοηθησει στο να στραφουν σε εναλλακτικες μορφες θερμανσης

  • Η λέξη κατάντια είναι λίγη για αυτά που συμβαίνουν στην δημοτική αρχή. Σύμβουλος του δημάρχου ξαπλωμένος εν μέσω δημοτικού συμβουλίου στις καρέκλες ,άλλη δημοτική σύμβουλος μοίραζε σοκολατάκια μάλλον ,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν άφηνε να μιλήσουν οι πολίτες, δημοτικός σύμβουλος με βερμούδα και σαγιονάρες . Τι είναι αυτά ; Που αλλού συμβαίνουν; Πόση παρακμή ακόμα με έναν δήμαρχο που κατάντησε δελτίο τύπου ; Απέτυχες δήμαρχε πανηγυρικά να δώσεις όραμα και πνοή στην πόλη ,με αμέτρητες προσλήψεις ειδικών συμβούλων και υπαλλήλων στην ΔΙΑΔΥΜΑ ,με απίστευτα χρέη σε όλες τις δομές του Δήμου. Είναι τόσα πολλά πλέον που το ποτήρι ξεχείλισε. Ψέματα , μεγαλοστομίες,φανφάρες και ουσιώδες έργο ΜΗΔΕΝ.

  • Ξεχάσατε ότι όλα φαίνονται στις κάμερες και σας παρακολουθούμε όσοι βέβαια πολίτες μας ενδιαφέρει γιατί οι περισσότεροι είναι στην μπανανία τους.
    Οπότε μην περιφέρεστε ωσάν μαριονέτες, πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου ας βάλει κανόνες επιτέλους και να ξέρετε η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου είναι χειρότερη από καφενέ.
    Ντροπή σας.(άρχοντες του τόπου) Ντροπή!

  • Τελικά αποδείχτηκε ότι ο Δήμος μας δεν είχε ποτέ “ενεργειακό” σχέδιο το οποίο είναι αδιανόητο μετά από τόσα εκατομύρια που δόθηκαν σε ΕΚΕΤΑ, Πανεπιστήμιο, ΑΝΚΟ κα, είτε με άμεσο είτε με έμεσο τρόπο (τοπικός πόρος, προγραμματικές για μελέτες, διασυνοριακά, ευρωπαϊκα, δίκαιης μετάβασης, αναπτυξιακά…….. ). Ώστε σήμερα να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει PLAN B ή μήπως ακόμη πιστεύουν ότι θα ζεσταθούμε το χειμώνα με το υδρογόνο!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι