Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα Φωτοβολταϊκά Γαλατινής: Ο αγώνας συνεχίζεται – Γαλατινή χωρίς φωτοβολταϊκά

25 Σεπτεμβρίου 2024
22:57
Κανένα σχόλιο

Το Σάββατο 21/09 συνεδρίασε η επιτροπή αγώνα Γαλατινής ενάντια στα φωτοβολταϊκά. Επαναβεβαίωσε την πρόθεση των κατοίκων να συνεχίσουν τον αγώνα, εκτίμησε τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, παρακολουθεί τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων, ενημερώθηκε για τις προσφυγές και τις προσπάθειες μελών τις επιτροπής.

   Η επιτροπή μαζί με κτηνοτρόφους, αγρότες και πολίτες συνεχίζουν να ενημερώνουν τα συνεργεία των εταιρειών που προσπαθούν να κάνουν επιτόπιες επιμετρήσεις και επισκέψεις στον χώρο εγκατάστασης , λέγοντας τους ότι είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στη Γαλατινή και ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το χωριό μας βιομηχανικό τοπίο , καταστρέφοντας το βοσκότοπο του Ασκίου , τη γη μας , το κλίμα  και το περιβάλλον.

   Ακόμα σημειώνουμε την απαράδεκτη, ξεδιάντροπη συμπεριφορά των εταιρειών να πλησιάζουν μεμονωμένα  κατοίκους τις Γαλατινής , προσφέροντας τους υπερπολλαπλάσιες τιμές σε κάποια χωράφια που γειτνιάζουν στην πορεία των αγωγών μεταφοράς ή των υποσταθμών . Στην ουσία αλλοιώνοντας τη θέληση τους , δελεάζοντας τους με μεγάλα χρηματικά ποσά.

    Η επιτροπή αγώνα σημειώνει επίσης ότι εκφράζει την διαφωνία της με την εκδήλωση που οργανώνεται στην Εράτυρα με θέμα το  « όφελος» από το ειδικό τέλος που καταβάλλουν οι εταιρείες ΑΠΕ . Γνωρίζουμε για το τυρί στην φάκα , για τα μεγάλα λόγια περί μείωσης του κόστους της ενέργειας για τα νοικοκυριά που τελικά δεν φτάνει ποτέ στους λογαριασμούς μας. Άλλωστε η διαδικασία προβλέπεται από τον νόμο , ενώ αντίθετα γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της αύξησης της τιμής του ρεύματος και των διακοπών ρεύματος σε οικογένειες ανέργων , συνταξιούχων και ευπαθών ομάδων.

   Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με συνέπεια των αγώνα ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων , με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο για ενέργεια  κοινωνικό αγαθό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι