kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Άγριος, πρωτοφανής, στη μεταξύ τους σχέση, τηλεφωνικός καβγάς, ανάμεσα σε Βύζα – Γκοβεδάρο …με πολλά “κοσμητικά” επίθετα

26 Σεπτεμβρίου 2024
18:36

 

Από τις 19 Αυγούστου η στήλη είχε αποκαλύψει ότι οι σχέσεις μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών Βύζα – Γκοβεδάρου ήταν τυπικές, αναφέροντας και συγκεκριμένους λόγους για την κατάσταση αυτή, με κυρίαρχη αιτία ότι ο ένας, πολλές φορές, σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητές τους, εμπλεκόταν στα “πόδια” του άλλου (δείτε σχετικά εδώ). Αυτό όμως που συνέβη την περασμένη Κυριακή (22/9), λίγο μετά την έκθεση τοπικών προϊόντων στην Αιανή, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η στήλη αποκαλύπτει κι αυτή τη φορά όλο το παρασκήνιο που έχει δρομολογήσει σημαντικές και – προς το παρόν – απρόβλεπτες εξελίξεις στο συνδυασμό της Περιφερειακής Αρχής. Τι συνέβη όμως κι έφτασαν τα πράγματα εδώ;   Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων συζητώντας με κάποιους ανθρώπους στην έκθεση τοπικών προϊόντων την Αιανή, όταν ρωτήθηκε για το τι συμβαίνει με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κι υπάρχει αυτή η προβληματική σχέση μεταξύ τους, φέρεται να έριξε την κύρια ευθύνη στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, χρησιμοποιώντας μια σειρά από συγκεκριμένα παραδείγματα. Τα λεγόμενα του Χ. Γκοβεδάρου “μεταφέρθηκαν” στον Κ. Βύζα ο οποίος έγινε έξαλλος καθώς, όπως πληροφορούμαστε από το περιβάλλον του,  ένιωσε ότι κάποια απ’ αυτά τον προσέβαλλαν σε σχέση με τις επιδόσεις του στο  αυτοδιοικητικό του έργο. Έντονα εκνευρισμένος φέρεται να τηλεφώνησε στον Χ. Γκοβεδάρο και μέσα σε 30 -40 δευτερόλεπτα, χωρίς να ζητήσει εξηγήσεις κι αν ήταν αληθή όλα αυτά που του μεταφέρθηκαν, επιδόθηκε σε ένα καταιγισμό “κοσμητικών” επιθέτων που δεν είχε προηγούμενο. Η συμπεριφορά αυτή ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», με τον Χ. Γκοβεδάρο να ενημερώνει τον Περιφερειάρχη Γ. Αμανατίδη για το εν λόγω συμβάν ξεκαθαρίζοντάς του ότι δε μπορεί πλέον να έχει καμία επαφή – συνεργασία με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Την επομένη (Δευτέρα 23/9) ο Χ. Γκοβεδάρος δεν εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου διαμηνύοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τις από εδώ και πέρα προθέσεις του κι ότι δεν πρόκειται να επανέλθει στα καθήκοντά του αν ο Περιφερειάρχης δε βρει όχι απλά μια συμβιβαστική λύση αλλά μια ξεκάθαρη λύση. Ο Περιφερειάρχης, γνωστός για τις αρετές του ως διαμεσολαβητής στην επίλυση κάθε λογής προβλημάτων, χωρίς όμως να παίρνει το μέρος της μιας ή της άλλης πλευράς, αναζητεί, μέχρι και σήμερα, τη χρυσή οδό ώστε να μην υπάρξει ρήγμα στο συνδυασμό. Δε γνωρίζουμε αν θα τα καταφέρει κι αυτή τη φορά το βέβαιο είναι πως  τη δεδομένη χρονική στιγμή η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

 

Η Χύτρα

47 σχόλια

  • Αφου ο Αμανατιδης ξέρει απο λύσεις το σωστό ειναι να απαλλάξει απο τα καθήκοντα και τους δυο αλλη λύση δεν υπάρχει

  • Ο κύριος Βύζας συμπεριφέρεται μόνιμα έτσι. Το γεγονός αυτό δεν τιμά ούτε τον Περιφερειάρχη, ούτε την Περιφερειακή αρχή. Πρέπει άμεσα να παύσει από τα καθήκοντά του τον κ. Βύζα ο περιφερειάρχης.

  • ο βυζας απλως τρωει την σκονη του γκοβεδαρου και αυτο του τσουζει,ο μεν αμανατιδης για αλλη μια φορα απων και η περιφερεια παει απ το κακο στο χειροτερο με εναν αξιοπρεπει γκοβεδαρο να σηκωνει στους ωμους του ολο το βαρος της δουλειας,ο γκοβεδαρος ειναι αξιοπρεπεστατος και παντα τεκμηριωνει τα λεγομενα του,ο βυζας ειναι ο μαυρογιαλουρος του 2024

    • Ο Γκοβεδάρος είναι καλός για το φουμπου και για τσάρκες με τις υπηρεσίες. Σοβαρότης μηδέν. Το έδειξε με τα φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου. Και πάνω απο το πτώμα του έλεγε ότι θα περάσουν για να τα βάλουν και τα ψήφισε μια χαρά με τα δυο του τα χεράκια για να μπουν όταν ήρθε το χωροταξικο. Όλα για την καρέκλα τελικά…

  • Καθημερινά αποδεικνύουν πόσο λίγοι και ανίκανοι είναι στον συνδυασμό των αριστων με κορυφαίο του χορού τον Αμανατιδη. Όλοι αλαζόνες και μόνο για φώτο και δελτία τύπου. Ευτυχώς βρίσκουν έτοιμα έργα για υλοποίηση στα συρτάρια από τον Κασαπιδη και κάνουν κάτι.

  • Ο κύριος Γκοβεδάρος δεν θα έπρεπε να ασχολείται με θέματα που αφορουν την ΠΕ Κοζάνης ακόμα και αν αυτα ειναι τεχνικα εργα της Π.Ε Κοζάνης. Ότι αφορά την Π.Ε Κοζάνης είναι αρμοδιότητα του χωρικού Αντιπεριφερειαρχη και όχι του εκάστοτε θεματικού Αντιπεριφερειάρχη .

    • Ο κύριος Γκοβεδαρος οφείλει να βρει τεχνική λύση στο θέμα της υψηλής γέφυρας Σερβίων με την αντίστοιχη υπηρεσία της περιφέρειας. Ο κύριος Βύζας οφείλει να βρει λύση αποζημίωσης των κατοίκων σε ενδεχόμενο κλεισίματος της γέφυρας με την αντίστοιχη υπηρεσία της περιφέρειας. Οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες.

  • Να επισημάνουμε οτι ο Χ.Γκοβεδάρος όπου σταθεί και όπου βρεθεί διαχωρίζει τη θέση του απο την περιφερειακή αρχή. Δηλώνει ότι είναι ο μόνος που δουλεύει και συχνά τοποθετείται διαφορετικά από τις πολιτικές σε κύρια θέματα. Το περιστατικό με τον απαράδεκτο Βύζα είναι η αφορμή για κάτι προδιαγεγραμμένο. Η αιτία είναι μέσα του που νομίζει ότι είναι σπουδαίος πολιτικός άνδρας αλλά σε ενα κοσμό με πληθυσμό τον εαυτό του. Πολιτική σημαίνει παραγωγή πολιτικού εργου και όχι ατομική προβολή σε υφιστάμενα τεχνικά έργα. Ασπρος κόλος μαύρος κόλος στο ποταμι φαίνονται. Αλλά όταν θα σου πουν να τον δείξεις θα πεις ” πάω από τη γέφυρα”.

  • 1)
    Σύμφωνα με τον Βολταίρο: Να σκέφτεσθε ελεύθερα και να δίνετε και στους άλλους το δικαίωμα να πράξουν το ίδιο…

    2)
    Ο λαός λέει: Κάθε κακό θυμίζεται, κάθε καλό ξεχνιέται.
    Νομάρχη μετά τη θητεία σου, θα σε θυμόμαστε για πολυυυυ καιρό…

    χαϊριλίθκα…

  • Για ακόμα μια φορά η γνωστή κλίκα της Πτολεμαϊδας δείχνει τον πραγματικό κακό της χαρακτήρα. Τέτοιοι ήταν ,εμείς τους ξέραμε απλά ο κύριος ετοιμάζεται για βουλευτής μάλλον και ο άλλος του χαλάει το παιχνίδι. Πάντως βλέπω ότι ο κόσμος της Πτολεμαϊδας που τους έβγαλε άρχισε να τους συχαινετε .

  • Ο Βύζας είναι σταθερός. Ο άλλος χώνετε στη μύτη του Βύζα. Τον Αμανατίδη λυπάμαι . Ο Χάρης τον στεναχωρεί πολύ. Διαχωρίζει τη θέση του και καλά θα κάνει να αποχωρίσει.ως εδώ και μη παρέκει κύριε χάρη.

  • Πρίν ανοίξει το στόμα του καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει.
    είπαμε ξεκαβάλησε.
    θα το βρει μπροστά του ο Αμανατίδης και αυτό το είιπαμε αλλα μπα.
    Πτολεμαϊδα γαρ…..
    Νομίζει ο περιφερειάρχης οτι ο κόσμος ξεχνάει αλλα τώρα όχι.
    υφος 40 καρδιναλίων. Σιγά μωρέ ποιος είσαι????

  • Αν δεν σταματήσει ο Αμανατίδης να κάνει “πλάτες” στις φιλοδοξίες του Βύζα για βουλευτιλίκι και του Μεταξά για δημαρχιλίκι δεν πρόκειται να κάνει χαΐρι. Κακή επιλογή για τη λειτουργία της περιφερειακής αρχής και οι δύο. Συν αυτό, έχουν και πολύ μίζερους και εξουσιομανείς συμβούλους που τους οδηγούν από λάθος σε λάθος.

    • Δε ξέρει τι του γίνεται ο Αμανατίδης. Πρέπει να τους παύσει και τους δύο, όχι όμως να μου τους ξαναφέρει σε κανένα εξάμηνο (όπως γύρισε και αυτός στη ΝΔ). Νισάφι με τα μαλώματά τους, ας βάλει άλλους που δεν μαλώνουν και κάνουν την δουλειά. Έλεος

  • Ο κύριος Βύζας, ως χωρικός αντιπεριφερειαρχης, είναι ικανοποιημένος από την ποιότητα υου οδοστρώματος στο κομμάτι της Εγνατίας από τον Πολύμηλο μέχρι τα Γρεβενά; Πιστεύει πως ανταποκρίνεται στο αντίτιμο που πληρώνουν οι οδηγοί; Έχει διαμαρτυρηθει στο αρμόδιο υπουργείο; Ζήτησε από τον κύριο Γκοβεδαρο μια τεχνική έκθεση για το ετήσιο ποσό συντήρησης που απαιτεί το κομμάτι; Αντί για κοκορομαχιες, με τέτοια σοβαρά ζητήματα θα πρέπει να ασχολούνται και να συνεργάζονται. Για το θέμα του δημοτικού πάρκινγκ Κοζάνης, αν όντως δεν έπρεπε να λειτουργεί από το 2021 αλλά ο Δήμος το λειτουργούσε και εισέπρατε από αυτό, θα οδηγηθεί κάνεις στη δικαιοσύνη; Επειδή, ευτυχώς, δεν είχαμε ατύχημα θα κουκουλωθουν οι ευθύνες;

  • Ο Χάρης είναι γνώστης και πραγματικά ενδιαφέρεται για τα έργα. Δεν πρέπει να τα αφήσει στην τύχη τους ο Περιφερειάρχης.

  • Καλά κάνει και διαμαρτύρεται ο Βύζας.Ουτως η άλλως αυτοί που φωνάζουν έχουν δίκιο γιατί τους πνίγει.Νομος.Αυτοι τελικά που σιωπούν είναι οι βολεμένοι.Βυζα συνέχισε τη φωνή.Εμεις σε πιστεύουμε γιατί είσαι original και ξέρεις να τα λες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι