Συμπόσιο Κοζανίτικης Κουζίνας πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαΐου 2025 στο Event Plaza στα Πετρανά Κοζάνης. Τη συν-διοργάνωση είχαν το Ινστιτούτο Δίκαιης Μετάβασης Ελλάδας Εθελοντές της Ομάδας Κοζάνη, Μνήμες, Αναμνήσεις & Εικόνες, η Εταιρεία Τουρισμού & Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας Δήμος Κοζάνης, ΕΒΕ Κοζάνης, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Πολύ επιτυχημένη η εκδήλωση της Περιφέρειας! Συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη κ. Αμαραντίδη για την τουριστική προβολή της πόλης μας! Συγχαρητήρια και στους λοιπούς διοργανωτές και στους ανώνυμους εθελοντές! Καλά θα ήταν βέβαια να αναφέρονταν και τα ονόματα των άξιων μαγειρισσών της περιοχής μας.
Πάντως οι όροι κέικ Παρί ή Κοπεγχάχης δεν παραπέμπουν σε αυστηρά παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Φαίνονται ευρωπαϊκές επιδράσεις κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες.
Τις τελευταίες 60ετιες θέλεις να πεις για να μην πω τα τελευταία 100 χρόνια…
Γιαπράκια! Η Πρόταση της Περιφέρειας για την Δίκαιη Μετάβαση!
Φταίνε οι πολίτες όμως που χειροκροτανε οτιδήποτε χαζό τους σερβίρουν. Η πρόταση της Περιφέρειας για το μέλλον είναι δηλαδή τα γιαπράκια. Δεν ντρεπόμαστε λίγο όλοι μαζί. Ήταν μεταξύ τους, έφαγαν, το παρουσίασαν και σαν πολιτιστικό δρώμενο και ποζάρουν σε φωτογραφίες. Και όλα αυτά δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι στοιχίζουν χιλιάδες ευρώ. Ποιος κοροϊδεύει ποιόν σε αυτό τον τόπο. Δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού και πήραμε γιαπράκια. Δίκαιη μετάβαση, δίκαιη ανταλλαγή.