Το Γυμνάσιο Κρόκου Κοζάνης ανάμεσα στα 5 σχολεία, στην Ελλάδα, που επιλέχθηκαν για τρισδιάστατο εκτυπωτή 3D printer

22 Μαρτίου 2018
06:26

Τρισδιάστατους εκτυπωτές (3D printers) σε πέντε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία έως το τέλος του 2018 διέθεσε ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με την Openwise.

Στο σχετικό ανοιχτό κάλεσμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είχαν εκδηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 60 σχολεία και τελικά επιλέχθηκαν τα εξής πέντε για φέτος: 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας), Γυμνάσιο Κρόκου Κοζάνης, 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, 2o Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η εισαγωγή των μαθητών στη χρήση εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού σχεδιασμού και τρισδιάστατων εκτυπωτών στην εκπαίδευση.

Κάθε σχολείο που συμμετέχει θα δημιουργήσει σχέδια μαθήματος και σχέδια αντικειμένων που θα κατασκευάσει με τον εκτυπωτή. Στη συνέχεια, θα τα διαθέσει ως ανοιχτούς εκπαιδευτικούς πόρους, ελεύθερα για αξιοποίηση από οποιονδήποτε το επιθυμεί, σε ειδική σελίδα του σχολείου του στη διεύθυνση https://oer.ellak.gr/.

Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών, «το ανοιχτό λογισμικό, το ανοιχτό υλικό (open hardware) και το ανοιχτό περιεχόμενο μπορούν να αποτελέσουν βασικούς πυλώνες της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια) και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στη βελτίωση του επιπέδου της εκπαίδευσης και της έρευνας στη χώρα μας».

Πηγή: ert.gr

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.