Σημερινή επίσκεψη του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “Κοζάνη Τόπος να Ζεις” και υποψήφιου Δημάρχου Χάρη Κουζιάκη στην κτηνοτροφική μονάδα του Γιώργου και της Μαρίνας Τσακμάκη στο Βατερό για μια επί τόπου ξενάγηση και συζήτηση.

Η μονάδα τους με 400 πρόβατα πρόκειται να περικυκλωθεί από το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο που θα κατασκευαστεί και θα φτάνει μέχρι τις παρυφές της ΤΚ Βατερού όπως φαίνεται στην εικόνα.

Οι άνθρωποι αυτοί ουσιαστικά καταστρέφονται οικονομικά αφού δεν υπάρχει πλέον ζωτικός χώρος για την κτηνοτροφική τους μονάδα. Η αντίδραση των κατοίκων του Βατερού στην διαφαινόμενη ¨κατάληψη¨ του χωριού από τα φωτοβολταϊκά κλιμακώνεται και μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα σύμφωνα και με το παράδειγμα της Καλαμιάς.

 

Η δημοτική αρχή Μαλούτα έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση αυτή με την ενδοτική της στάση.

 

Η δε επιχειρηματολογία του κυρίου Μαλούτα ότι δεν υπάρχει έννομο συμφέρον του Δήμου επομένως αρκείται σε μία καθυστερημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί τυπικής υποστήριξης των κατοίκων δηλαδή “στρίβειν δια του αρραβώνος”, καταρρίπτεται πλήρως από την τοποθέτηση του νομικού Στέργιου Κατσέλα που εν συντομία σε τοποθέτηση του για το θέμα αναφέρει ότι «…αν ο Δήμος Κοζάνης δεν έχει έννομο συμφέρον ως προς την τύχη των εκτάσεων της τοπικής κοινότητας Βατερού δεν θα είχε και γνωμοδοτικό χαρακτήρα για την αλλαγή χρήσης αυτών».

 

Η κοροϊδία της δημοτικής αρχής Μαλούτα προς τους κατοίκους του Δήμου Κοζάνης δεν μπορεί να συνεχίζεται πλέον!

 

Η Καλαμιά δείχνει τον δρόμο και το Βατερό θα ακολουθήσει, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει κύριε Μαλούτα!

 

#ΔήμοςΚοζάνηςΠρωταγωνιστής #Συμμετέχουμε_Δρούμε_Κάνουμετηδιαφορά

#οι_άνθρωποι_κάνουν_τον_τόπο #kozani_toposnazeis