X. Κουζιακης: “Η κοροϊδία της δημοτικής αρχής Μαλούτα προς τους κατοίκους του Δήμου Κοζάνης δεν μπορεί να συνεχίζεται πλέον!”

25 Αυγούστου 2023
20:58

 

Σημερινή επίσκεψη του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “Κοζάνη Τόπος να Ζεις” και υποψήφιου Δημάρχου Χάρη Κουζιάκη στην κτηνοτροφική μονάδα του Γιώργου και της Μαρίνας Τσακμάκη στο Βατερό για μια επί τόπου ξενάγηση και συζήτηση.

Η μονάδα τους με 400 πρόβατα πρόκειται να περικυκλωθεί από το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο που θα κατασκευαστεί και θα φτάνει μέχρι τις παρυφές της ΤΚ Βατερού όπως φαίνεται στην εικόνα.

Οι άνθρωποι αυτοί ουσιαστικά καταστρέφονται οικονομικά αφού δεν υπάρχει πλέον ζωτικός χώρος για την κτηνοτροφική τους μονάδα. Η αντίδραση των κατοίκων του Βατερού στην διαφαινόμενη ¨κατάληψη¨ του χωριού από τα φωτοβολταϊκά κλιμακώνεται και μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα σύμφωνα και με το παράδειγμα της Καλαμιάς.

 

Η δημοτική αρχή Μαλούτα έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση αυτή με την ενδοτική της στάση.

 

Η δε επιχειρηματολογία του κυρίου Μαλούτα ότι δεν υπάρχει έννομο συμφέρον του Δήμου επομένως αρκείται σε μία καθυστερημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί τυπικής υποστήριξης των κατοίκων δηλαδή “στρίβειν δια του αρραβώνος”, καταρρίπτεται πλήρως από την τοποθέτηση του νομικού Στέργιου Κατσέλα που εν συντομία σε τοποθέτηση του για το θέμα αναφέρει ότι «…αν ο Δήμος Κοζάνης δεν έχει έννομο συμφέρον ως προς την τύχη των εκτάσεων της τοπικής κοινότητας Βατερού δεν θα είχε και γνωμοδοτικό χαρακτήρα για την αλλαγή χρήσης αυτών».

 

Η κοροϊδία της δημοτικής αρχής Μαλούτα προς τους κατοίκους του Δήμου Κοζάνης δεν μπορεί να συνεχίζεται πλέον!

 

Η Καλαμιά δείχνει τον δρόμο και το Βατερό θα ακολουθήσει, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει κύριε Μαλούτα!

 

#ΔήμοςΚοζάνηςΠρωταγωνιστής #Συμμετέχουμε_Δρούμε_Κάνουμετηδιαφορά

#οι_άνθρωποι_κάνουν_τον_τόπο #kozani_toposnazeis

18 σχόλια

 • Δοκιμάστηκατε και αποτύχατε παταγωδώς. Έχετε κρύψει το Λευτέρη για να μην τον βλέπουμε και θυμόμαστε την πιο αποτυχημένη τετραετία της τριακονταετίας. Πανελλαδικά ο ΣΥΡΙΖΑ πάτωσε και εξέθεσε την αριστερά. Που πας καημένε Κουζιακη.

  • Η κίνηση Κοζάνη τόπος να ζεις πρεσβεύει το νέο με γνώση όραμα και σχέδιο. Οι άνθρωποί της έχουν αποδείξει ότι ενδιαφέρονται για τον τόπο και όχι για τις καρέκλες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συστράτευση στον προεκλογικό αγώνα του πρώην δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη ως απλός υποψήφιος.

 • Κοίτα ποιος μιλάει!! Αυτός που πρώτος άνοιξε το χορό των πάνελ δίνοντας 1000 στρέμματα για το πρώτο φωτοβολταϊκό .αυτοί που έλεγαν να κλείσουν οι μονάδες πριν απο30 χρόνια .αυτοί που μας πήραν τα αυτιά με την καθαρή ενέργεια τώρα βγαίνουν κι από πάνω !! Τόσο θράσος και λαϊκισμός !

 • Ο δικηγόρος των κατοίκων της Καλαμιάς Κοζάνης δικαιώνει το kozan.gr και τη δημόσια τοποθέτησή του ότι ο Δήμαρχος Κοζάνης λέει ψέματα ότι δεν έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει για δημόσιες εκτάσεις στο Βατερό

  https://kozan.gr/archives/494888

  https://scontent.fskg1-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/371124877_681553564009356_3603000205971668053_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=YL8CB-gu7LQAX9dzfCW&_nc_ht=scontent.fskg1-1.fna&oh=00_AfBTtxY7m6TULl5XSEmBjQk3rbb7qeVsnwe9JeML6ZP4kA&oe=64EE9EA8

 • Μέχρι και το ποδόσφαιρο έβαλαν στο παιγνίδι για να αποκοιμίσουν τον κόσμο και να γεμίσουν τον τόπο φωτοβολταϊκά… Κάποιοι αγάπησαν ξαφνικά την ομάδα της Κοζάνης…

 • Στα σίδερα στα πρώτα φωτοβολταϊκά που αντιδρούσαν οι κτηνοτρόφοι, που τα έφερε η δική σου Δημοτική αρχή το 2018 και 2019 αντί πινακιου φακής όπως λες για 25 ευρώ το στρέμμα, δεν σε είδα να πας τότε, λαϊκισμός στο φουλ, ψηφαλακια

  • Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Κοζάνης: “Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι – αποκαλύψεις για τα Φ/Β πάρκα στη θέση Μάνα Νερού”

   Παρατηρούμε με ενδιαφέρον τις αποκαλύψεις για τις διευθετήσεις που λαμβάνουν χώρα για την εγκατάσταση Φ/Β πάρκων στην περιοχή Μάνα Νερού και τον ρόλο τοπικών και υπερτοπικών πολιτικών, αιρετών και μη.

   Επειδή όμως στη θολούρα και την ονοματολογία πολλά μπορεί να μπλεχτούν θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι στις 24 Φεβρουαρίου 2021 το Κίνημα Αλλαγής δια του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου και άλλων τεσσάρων βουλευτών του Γιώργου Αρβανιτίδη (Β’ Θεσσαλονίκης), της Ευαγγελίας Λιακούλη (Λάρισας), του Απόστολου Πάνα (Χαλκιδικής) και του Χρήστου Γκόκα (Άρτας) κατέθεσε ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με Αρ. Πρωτ. ΑΠ4514/504/24/02/2021, για τη στάση που τηρεί ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας σε πλειάδα ζητημάτων παραχώρησης δημοσίων εκτάσεων για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Πάρκων.

   Περιμένουμε με αγωνία την απάντηση των συναρμόδιων υπουργών για μια σειρά ζητημάτων, που ήγειραν οι ερωτώντες βουλευτές, όπως:

   «την προνομιακή μεταχείριση μιας συγκεκριμένης εταιρείας για χάρη της οποίας αγνοούνται συστηματικά όλες οι περιβαλλοντικές αντιρρήσεις θεσμικών φορέων και υπηρεσιών·
   την πρακτική της κατάτμησης δημόσιας γης για την απευθείας απόδοση της με ελάχιστο τίμημα με αντίστοιχη βλάβη του δημοσίου·
   τη συμμετοχή στην πιο πάνω, βλαπτική για το δημόσιο, διαδικασία προσώπων του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Μιχελάκη·
   τις σαφείς ενδείξεις συντονισμού και μεθόδευσης που αναδεικνύουν τα δημοσιευμένα στοιχεία στην περιοχή «Μάνα Νερού»·
   την εξασφάλιση προνομιακής θέσης με τις πλάτες του δημοσίου τόσο στη συγκεκριμένη εταιρεία όσο και σε φυσικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και τα συγγενικά στον κ. Μιχελάκη.»
   Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τα στοιχεία που ανακύπτουν και δεσμευόμαστε ότι προωθούνται για την άσκηση ουσιαστικού κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τέλος, καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα και τους τοπικούς βουλευτές να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τα διαδραματιζόμενα. Εμείς το κάναμε και θα το κάνουμε διότι «όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

   Ν.Ε. Κοζάνης

   https://kozan.gr/archives/334097

 • Μπορείτε να πείτε τι θα κάνετε για τα φωτοβολταικα, για το 80% της αξίας του νερού, για τα τρένα, για την τηλεθερμανση, για την αξιοποίηση της λίμνης. Μόνο αερολογίες άκουσα τόσο από την δική σας παράταξη όσο και από τους άλλους υποψήφιους δημάρχους τελικά το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η τσέπη σας.

 • Η παραταξη που ηταν πρωτοποροι υπερ της πρασινης αναπτυξης σημερα ειναι απεναντι χαχαχα τριτος θαβγεις κουζιακη μην παραμυθιαζεις τον κοσμο στο σπιτι σου πονηρε οι κατοικοι δεν ειναι χαζοι

  • kozan.gr: Εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Δήμου Σερβίων για τον αποχαρακτηρισμό του Δάσους της Μεσιανής, στη θέση “Μάνα Νερού” – Σε 4 – 6 μήνες αναμένεται η απόφαση

   https://kozan.gr/archives/399614

 • Κύριε Κουζιακη η επιλογές υποψηφιότητων του συνδυασμού σας δεν είναι τυχαίες.Όχι μόνο οι δικές σας βέβαια αλλά και των υπολοίπων αρχηγών των συνδυασμών.Έχω μια απορία όμως. Τις τελευταίες δεκαετίες στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι αρχηγοί επιλέγουν διαχιρίσημους υποψηφίους.Τυχαίο δεν νομίζω.Γιαυτό άλλωστε πάει μπροστά ο τόπος μας και η χώρα.

 • Γλέντησε τους Χάρη, έχουν χασει τον υπνο τους γιατι φοβούνται οτι μετα την Καλαμιά θα χάσουν και αλλα δικαστικά και λιγοστευουν τα μερίδια.

 • Ελάτε τώρα. Παραδεχτείτε ότι τέτοια σχόλια μόνο από εταιρίες φ/β γίνονται. Διαφορετικά ποιος νοήμων πολίτης θα κατηγορούσε τον Κουζιάκη επειδή είναι ο μοναδικός που υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Βατερου και όλου του Δήμου για ορθολογική ανάπτυξη των ΑΠΕ. Να μην μιλάει κανένας δηλαδή και μια χαρά να προωθούνται εταιρικά και προσωπικά συμφέροντα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι