Απάντηση του Λ. Ιωαννίδη στον Δήμαρχο Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την αναφορά του περί Στρατηγικού Σχεδιασμού “Copy – Paste”

9 Ιουλίου 2024
19:16

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Κοκκαλιάρης, στην εκτενή συνέντευξη του στο site www.kozan.gr και χωρίς καν να ρωτηθεί, ξεκίνησε λέγοντας κατά λέξη τα εξής: «το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Κοζάνης εδώ και πάρα πολλά χρόνια ένα copy paste για τον Δήμο μας».  Ο Δήμαρχος, δεν τεκμηρίωσε την παραπάνω αναφορά του ούτε και προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Αφού όμως δεν το έκανε ο κ. Κοκκαλιάρης, θα το κάνω εγώ, ενημερώνοντας πως τόσο ο Στρατηγικός όσο και Επιχειρησιακός σχεδιασμός για την περίοδο 2014-2019 εγκρίθηκε με τις αποφάσεις 242 και 556 του 2015. Για πρώτη φορά τότε, ο Σχεδιασμός έγινε με συμμετοχικό τρόπο, με αποκλειστική ευθύνη των υπηρεσιών του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής και χωρίς εξωτερική συνδρομή. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως μεγάλο μέρος του σχεδίου ΒΑΑ που πρόσφατα ο ίδιος εισηγήθηκε ήταν μέρος του παραπάνω σχεδιασμού για πρώτη φορά.

Όλα τα κείμενα είναι αναρτημένα στο site του Δήμου Κοζάνης: https://cityofkozani.gov.gr/strategikos-schediasmos-demou και μπορεί να ενημερωθεί σχετικά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Ο κ. Κοκκαλιάρης δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγει σε ανέξοδες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες και αναφορές για το παρελθόν, όμως αν θέλει να είναι αξιόπιστος κάθε του αναφορά θα πρέπει να είναι αναλυτική και τεκμηριωμένη.

Σε κάθε περίπτωση, είτε ο κ. Κοκκαλιάρης δεν μελέτησε ουσιαστικά τα κείμενα των Στρατηγικών Σχεδιασμών και είπε απλά ένα πυροτέχνημα, είτε το έκανε σκόπιμα επιδιώκοντας να παραπληροφορήσει τους πολίτες. Ότι και από τα δυο να ισχύει είναι το ίδιο τραγικό. Μπορεί ακόμα και να απευθυνθεί σε στελέχη της δικής του Δημοτικής Αρχής που γνωρίζουν πολύ καλά, αφού συμμετείχαν και ο ίδιοι, πως εκπονήθηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της περιόδου 2014-2019.

Λευτέρης Ιωαννίδης   09/07/2024

 

Υ.Γ. μπορεί να μας ενημερώσει επίσης ο κ. Κοκκαλιάρης πως εκπονήθηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της περιόδου 2007-2011 ως μέλος της τότε Δημοτικής Αρχής.

3 σχόλια

  • Πέρασες και δεν ακουμπήσεις και εσύ και η παράταξη σου οπότε κύριε Ιωαννίδη ξέρεις τι λένε στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί….

    • Πέρασε και μακάρι να ξαναπερνούσε, η μοναδική ουσιαστική, ηθική, πεντακάθαρη θητεία του Δήμου Κοζάνης, χωρίς να αδικούμε την τωρινή, που είναι ακόμη νωρίς για να κριθεί. Και με πολλά στελέχη της τωρινής αρχής, τότε στο πλευρό του…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι