kozan.gr: Σε μία ανάρτηση και μ ‘ένα κλικ κι οι 28 εκδηλώσεις – γεγονότα – δράσεις του Σαββατοκύριακου (25 & 26/1) που κάλυψε, άμεσα, το kozan.gr, σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα

26 Ιανουαρίου 2020
22:14
Κανένα σχόλιο

 

Σε μία ανάρτηση και μ ‘ένα κλικ κι οι 28 εκδηλώσεις – γεγονότα – δράσεις του Σαββατοκύριακου (25 & 26/1) που κάλυψε, άμεσα, το kozan.gr, σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα.

1)Το Περιοδικό Παρέμβαση, το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο διοργάνωσαν, το βράδυ της Κυριακής, εκδήλωση λόγου & μουσικής (Βίντεο & Φωτογραφίες

2) Τα μέλη κι οι φίλοι του συλλόγου Εικαστικών Κοζάνης, έκοψαν, το βράδυ της Κυριακής 26/1, τη βασιλόπιτά τους (Βίντεο & Φωτογραφίες)

3) Γέμισε από πιστούς, το απόγευμα της Κυριακής 26/1, ο Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Κοζάνη, για να ακούσουν την ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Κου Εφραίμ, Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου (Βίντεο)

4) Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η δημοτική παράταξη «Ενότητα» του Λ. Μαλούτα (55 Φωτογραφίες & Βίντεο 5′ σε HD ποιότητα)

5) O Σύλλογος Κρητών και Φίλων Κρήτης Πτολεμαΐδας έκοψε, το απόγευμα της Κυριακής 26/1, τη Βασιλόπιτά του (Φωτογραφίες & Βίντεο)

6) Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Κοζάνης, έκοψε τη Βασιλόπιτα, το απόγευμα της Κυριακής 26/1, η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, παρουσία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Κου Εφραίμ, Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου (43 φωτογραφίες & Βίντεο)

7) Με πάρα πολλά κασμέρια, οι «Κασμιρτζήδις» έκοψαν, το μεσημέρι της Κυριακής 26/1, την πίτα τους (40 Φωτογραφίες & Βίντεο 7′)

8) Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης της Μελέτης για τη Μεταλιγνιτική Περίοδο & Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας διοργάνωσε το μεσημέρι της Κυριακής 26/1 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού Λαογραφικού & Φυσικής Ιστορίας Μουσείου Κοζάνης, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ (Φωτογραφίες & Βίντεο)

9) Μεταξύ φίλων και μελών, έκοψε τη πίτα, το μεσημέρι της Κυριακής 26 Ιανουαρίου, στο Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης, το ΤΕΕ τμήμα Δυτικής Μακεδονίας (Φωτογραφίες & Βίντεο)

10) Έκτακτη σύσκεψη, με την παρουσία βουλευτών, συγκάλεσε ο Δήμαρχος Σερβίων Χ. Ελευθερίου, σήμερα Κυριακή 26/1, στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, σχετικά με τις επιπτώσεις στην απασχόληση και γενικότερα στην τοπική οικονομία της περιοχής των Σερβίων, από τη ακύρωση της Περιβαλλοντικής Άδειας και την διακοπή λειτουργίας επ’ αόριστον του ΑΗΣ Λιγνιτική Μελίτης ΑΕ της ΔΕΗ, που τροφοδοτείται με λιγνίτη από το ορυχείο Προσηλίου (Φωτογραφίες & Βίντεο)

11) Πτολεμαΐδα: Την πίτα έκοψε, το μεσημέρι της Κυριακής 26/1, το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ (Φωτογραφίες & Βίντεο)

12) Δήλωση του Δημάρχου Κοζάνης στο kozan.gr για τη χθεσινή συνάντησή του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο: “Το μνημόνιο που υπεγράφη, για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων δεν λέει τίποτα περισσότερα παρά μόνο μια πρόθεση” (Βίντεο)

13) Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής 26/1, στη θέση «Νταμάρια» Παναγίας, το ετήσιο μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες της Εθνικής Αντίστασης από τα Στρατεύματα Κατοχής τον Ιανουάριο 1944 (Φωτογραφίες & Βίντεο σε HD ποιότητα)

14) Γ. Αμανατίδης: “Πέραν της εξασφάλισης των 5 εξαμήνων φοίτησης στην Πτολεμαΐδα εξίσου σημαντικό είναι ότι το Παράρτημα της Πυροσβεστικής, μετατρέπεται, πλέον, σε Σχολή Πυροσβεστικής με έδρα την Πτολεμαΐδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το οργανόγραμμα της Σχολής” (Βίντεο)

15) Γλέντησαν κι έκοψαν τη βασιλόπιτα, το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου, οι συνταξιούχοι ΟΤΕ Δ. Μακεδονίας (Βίντεο και Φωτογραφίες)

16) Επιτυχημένος ο ετήσιος χορός κι η κοπή πίτας του Φ.Σ. Κοζάνης, το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου (65 Φωτογραφίες & 15′ Βίντεο)

17)  Όλα όσα έγιναν, το βράδυ του Σαββάτου 25/1, στην Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΝΟΔΕ Κοζάνης – To αναλυτικό φωτορεπορτάζ του kozan.gr με 90 φωτογραφίες & Βίντεο 13′ (σε HD ανάλυση) με κοντινά πλάνα στον κόσμο, ομιλίες & κοπή πίτας

i) Ώρα 21:30: Οι πρώτες 50+ υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο σε HD ποιότητα πριν από την έναρξη της ετήσιας Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωσης της ΝΟΔΕ Κοζάνης και την άφιξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου

18)  Με τη συμμετοχή 4 χορωδιών, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 25/1, στην αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, η 1η Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής (90 Φωτογραφίες & Βίντεο 10′)

19) Πολλά χαμόγελα κι ωραία ατμόσφαιρα, το βράδυ του Σαββάτου 25/1, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Κίνησης ‘Κοζάνη-Τόπος να ζεις” (Βίντεο 6′ σε HD ανάλυση & 30 Φωτογραφίες)

20) Ν. Παναγιωτόπουλος (Υπουργός Εθνικής Άμυνας), από την Κοζάνη, για τις ενέργειες παραχώρησης του στρατοπέδου Μακεδονομάχων, από την προηγούμενη κυβέρνηση: “Αυτό που γνωρίζω είναι ένα γενικό κι αόριστο προσύμφωνο (συνεργασίας) – Η νέα Δημοτική Αρχή θα βάλει το ζήτημα στο τραπέζι (ήδη μου το έθεσε) κι εδώ είμαστε να δούμε … Οι προεκλογικές εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν ψωμοτύρι” (Φωτογραφίες & Βίντεο)

21) Tι απάντησε, πολύ προσεκτικά, ο Ν. Παναγιωτόπουλος (Υπουργός Εθνικής Άμυνας), από την Κοζάνη, στο ενδεχόμενο η Τουρκία να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές: “Δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε τέτοιου είδους ερωτήσεις. Τι θέλετε να μεταδοθεί στη γείτονα χώρα τι θα κάνουν οι ένοπλες δυνάμεις με το “ν” και το “σ” αύριο; Προς Θεού. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί…και ό,τι χρειαστεί σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια, ασφαλώς κι αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής” (Βίντεο)

ii) Ν. Παναγιωτόπουλος (Υπουργός Εθνικής Άμυνας) από την Κοζάνη: “Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να αποδυναμωθεί στρατιωτικά κι η Δ. Μακεδονία. Ενδεχομένως κι υπό συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούσε να ενισχυθεί” (Bίντεο)

iii) Tι απάντησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας & Βουλευτής Ν. Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Κοζάνη για το αν θα δούμε Κέντρο Φιλοξενίας (Μεταναστών) Κλειστού Τύπου στην Δ. Μακεδονία (Βίντεο)

22) Την πίτα τους έκοψαν, το απόγευμα του Σαββάτου 25/1, τα μέλη κι οι φίλοι του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

23) Την πίτα τους έκοψαν, το απόγευμα του Σαββάτου 25/1, τα μέλη κι οι φίλοι του Αστρονομικού Συλλόγου Δυτικής Μακεδονίας (Βίντεο & Φωτογραφίες)

24) Κοζάνη: Φωτιά σε ξερά κλαδιά πίσω από τις αποθήκες του ΟΣΕ Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής και του χωματουργικού μηχανήματος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης (Βίντεο & Φωτογραφίες)

25) Παρουσία του Αρχιμανδρίτου Εφραίμ αφίχθη, το απόγευμα του Σαββάτου 25/1, η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους στο Μητροπολιτικό Ι.Ν. Κοζάνης (Βίντεο & 32 Φωτογραφίες)

26) Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στην Κοζάνη το πρωί του Σαββάτου 25/1 – Συναντήθηκε με τους Αστυνομικούς Διευθυντές των τεσσάρων Π.Ε. της Δ. Μακεδονίας καθώς και τους Δημάρχους της περιοχής – “Δεν είναι αρμοδιότητά μου”, είπε όταν ρωτήθηκε για το μεταναστευτικό

27) Πτολεμαίδα: Σε δωρεάν επεμβάσεις στειρώσεων των ζώων συντροφιάς, που φιλοξενούνται στο χώρο του δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων Πτολεμαΐδας, προχώρησε η Help Animal International, το πρωί του Σαββάτου 25/1

28) H κοπή πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κοζάνης και Κέντρων Υγείας, το βράδυ της Παρασκευής 24/1 – ξημερώματα Σαββάτου 25/1, στο Οικογενειακό Κέντρο «ΑΚΡΙΤΑΣ» στα Αλωνάκια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.